L'equip de Bàsquet Femení 'Manresa de Primera' ha visitat Ampans aquest matí per conèixer els jugadors de l'equip de bàsquet de l'entitat. El director, Toni Espinal, les ha rebut a Comabella (Santpedor) i els ha explicat la tasca que porta a terme Ampans a la comarca, al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual. Se'ls ha fet entrega d'una samarreta amb el lema d'Ampans "Junts fem futur" i han visitat l'Escola Jeroni de Moragas, on han pogut conèixer els 6 membres de l'equip de bàsquet que, gràcies a un conveni amb el club La Salle Manresa, entrena a les seves instal·lacions i amb el seu personal, i competeix a la Lliga ACELL.

La trobada entre els dos equips ha estat molt emotiva. Les jugadores han explicat què els ha aportat el bàsquet i han compartit moments viscuts a primera divisió. El treball en equip, aprendre de les derrotes i posar-se reptes, han estat algunes de les frases que s'han sentit. Per la seva banda, els jugadors d'Ampans han explicat les seves experiències personals en relació al bàsquet i les seves dinàmiques com a equip. El coordinador, Josep Llort, ha explicat que "el més bonic és que guanyem o perdem, fem festa igual després del partit". L'equip s'ha acomiadat assegurant que la propera victòria la dedicaran a les jugadores del 'Manresa de Primera'.

Les jugadores de bàsquet van jugar a primera divisió entre els anys 1985 i 1992, i s'han reunit per preparar una trobada-homenatge a la gran època del bàsquet femení, que tindrà lloc el 13 de juny a Manresa. Les jugadores que han visitat avui Ampans han estat Mercè Morros, Nina Pont, Mònica Castilla, Rosa Vilaseca, Eva Puntí, Eva Cortina, Gemma Vilaseca, Mònica Valentí i Nuri Vila.