Abelardo Fernández, entrenador del Reial Club Deportiu Espanyol, va pagar 30.000 euros a una xarxa d'extorsió d'usuaris que trucaven a una web de contactes després de rebre amenaces, segons publica aquest dimarts el diari 'Heraldo de Aragón'. La trama, que ha deixat víctimes a tot Espanya, estava organitzada en sis grups diferents connectats entre si i amb un nucli principal situat a la Comunitat Valenciana, tot i que les primeres denúncies van sorgir a la província de Terol.

L'exjugador del Barça, l'Alavés i l'Sporting de Gijón, va abonar aquesta quantitat en quatre transferències quan l'extorsionador va amenaçar de fer mal a la seva família, segons es desprèn del sumari del cas que instrueix el Jutjat d'Instrucció 3 de Terol. Entre els diferents grups, també n'hi hauria un altre dedicat a l'estafa i falsedat documental de xecs bancaris.

Davant l'elevat nombre d'afectats a tot el país, que poden arribar a 4.000, el titular del Jutjat d'Instrucció 3 de Terol ha plantejat al Tribunal Suprem una qüestió de competència jurisdiccional perquè el cas el porti l'Audiència Nacional.