El colombià Leonardo Páez, l'actual campió del món de XCM, la modalitat competitiva de BTT que aplega les proves anomenades marató, consistents a récorrer en bicicleta de muntanya distàncies d'entre 60 i 80 quilòmetres, ha confirmat la seva presència a la VolCat d'enguany.

La intenció del ciclista colombià és reconquerir el ceptre de la VolCat en la categoria UCI S2 que ja va assolir en l'edició del 2016. Páez estarà present a la prova anoienca amb el seu equip, el Giant Polimedical, al complet, inclosos els reputats especialistes Diego Arias, Massimo Rosa i Denis Fumarola.

La presència de l'actual campió del món s'afegeix a les ja anunciades del campió d'Europa de XCM, Tiago Ferreira; de l'actual campió d'Holanda, Hans Becking, del potent DMT Racing Team; així com del tricampió del món d'Eliminator o XCE, el francès Titouan Per-rin-Ganier. Aquest selecte grup de ciclistes conforma el quartet de favorits de l'esmentada categoria UCI S2 i consolida la VolCat com una de les proves internacionals més prestigioses en l'àmbit del ciclisme de muntanya.

La VolCat 2020 es desenvoluparà entre els propers 9 i 12 d'abril. Tal com és habitual, a més dels professionals de la BTT, la prova aplegarà ciclistes aficionats de tot el món, que encararan el desafiament de completar les quatre etapes que conformen la prova, que enguany comporten recórrer 206 quilòmetres i superar 5.250 metres de desnivell.