El Teatre Comarcal de Solsona es va omplir de gom a gom per acollir la dinovena edició de la Nit de l'Esport del Solsonès, després de dos anys de celebrar-se a la Sala Polivalent. Enguany van destacar les disciplines de dansa, bàsquet i taekwondo, en una edició que va reconèixer gairebé una vuitantena d'esportistes pel seu rendiment esportiu durant l'any 2019.

Una de les novetats d'enguany va ser la introducció de la disciplina de dansa a l'entrega de reconeixements, en la qual va destacar el Club de Ball Esportiu de Dansa Solsona, que va obtenir premis per a sis dels seus grups. Tres de les coreografies van quedar primeres de Catalunya i la resta van obtenir el segon lloc. A més, el grup Amistat, primeres classificades en l'àmbit català en la categoria Performing Arts Jazz Trio Junior, i el grup Les Notes Musicals, campions de Catalunya en la categoria de Performing Arts Jazz Group Junior, van fer una demostració de les seves coreografies durant la vetllada.

Tot i això, l'entitat que més premiats va tenir va ser el Club Taekwondo Solsona, amb set taekwondistes entre els tres millors de Catalunya en les respectives categories, dels quals cal destacar el primer lloc en la categoria grup 2006 61 kg de Marc Ribes.

Tres equips del Club Bàsquet Solsona es van emportar un guardó. El sènior masculí, va ser campió del grup 4 de la tercera categoria i va aconseguir l'ascens de cara a aquesta temporada. Els cadets i els mini masculins van guanyar la fase regular de C1.

Pel que fa als esportistes individuals, va destacar Marc Masana, que l'any 2019 va ser campió de Catalunya de ciclocròs i va quedar en tercera posició al campionat d'Espanya de la mateixa modalitat. L'esportista del Club Ciclista La Torreta Bike va ser l'únic de la vetllada que va obtenir un dels tres primers llocs en un campionat estatal. En l'àmbit del ciclisme, també es va emportar un reconeixement Emma Andreu, per la seva segona posició en el campionat de Catalunya BTT en la categoria benjamina femenina i també en la modalitat de ciclocròs principiant femení. Un altre campió de Catalunya, en aquest cas d'esquí freestyle en la modalitat Slopestyle, va ser Andreu Moreno, del Club Esquí Solsona.

Enguany també es va introduir un reconeixent destinat als esports de motor de quatre rodes per guardonar el pilot Aleix Vila, del Biela Club Manresa, que el 2019 va ser campió de Catalunya en ral·lis d'asfalt. Les tradicionals bitlles també es van emportar dos guardons, destinats a dos esportistes del Club Bitlles Olius, que van ser Pol Viladrich, primer al Campionat de Catalunya Infantil de bitlles, i Mariona Trullols, tercera del Circuit Individual sub-25 femení.

En la categoria d'esport escolar, la nadadora Joana Salas va ser guardonada per la seva tercera posició en la Final Nacional de Catalunya de Natació en els 100 metres braça cadets.