El Reial Madrid ha deixat enrere la desfeta de Copa i ha mostrat aquest diumenge la seva capacitat de reacció per remuntar davant Osasuna en El Sadar (1-4) en la vintena tercera jornada de LaLiga Santander, un resultat que li permet mantenir una setmana més el lideratge de la competició i amb el qual fica pressió al FC Barcelona.

Facin el que facin els de Quique Setién aquesta nit en el Benito Villamarín, el conjunt de Zinédine Zidane (52) dormirà en el més alt de la taula amb, almenys, tres punts d'avantatge sobre els blaugranes. L'eliminació en Copa del Rei davant el Reial Societat (3-4) no ha afectat el pols dels blancs en LaLiga, tot i que s'han vist obligats a nedar a contracorrent.

El matiner punt d'Unai García als 14 minuts els ha fet despertat de la seva letargia, però en només cinc minuts Isco Alarcón i Sergio Ramos han solucionat la papereta. Per part seva, el quadre de Jagoba Arrasate (28) interromp una ratxa de tres jornades puntuant en el seu primer partit de lliga sense el Chimy Ávila, encara que conserven 10 punts de renda sobre el descens.

En el retorn a la competició domèstica, el quadre madridista ha saltat al coliseu amb Gareth Beli com a principal novetat. Després de quatre trobades sense entrar en la convocatòria, el gal·lès ha tornat a l'onze i ha disposat d'una gran ocasió en els primers minuts amb una pilota filtrada d'Isco al qual s'ha anticipat Estupiñán.

En el 33, Isco ha caçat un rebutg per, posteriorment, sorprendre el porter del quadre pamplonés. Gairebé sense temps per a assimilar-ho, l'Osasuna ha rebut una segona maçada en forma del gol de Sergio Ramos, que a la sortida d'un córner ha rematat de cap al fons de la porteria (min.38).

OSASUNA ES BOLCA EN ATAC I LUCAS VÁZQUEZ SENTENCIA

Malgrat tot, Osasuna ha aconseguit refer-se després del pas per vestuaris i ha mostrat les seves intencions en un tret llunyà d'Iñigo Pérez i en un xut fregant el pal de Rubén García, encara que, bolcat en atac, la seva principal preocupació residia en què els madridistes poguessin enxampar-li a la contra.

De fet, a punt han estat els blancs de sentenciar en una doble ocasió d'Isco, des de la frontal, i de Casemiro, que ha capturat el rebutgi i s'ha topat amb Herrera, però ha anat Lucas Vázquez, que havia entrat en el camp substituint a Bale, el qui ha liquidat el xoc amb una rematada creuada després d'una passada de Benzema (min.84).

Luka Jovic, ja en el descompte, també s'¡ha unit a la festa. D'aquesta manera, el Reial Madrid oblida l'eliminació copera, que va interrompre una espectacular ratxa de 21 partits sense perdre, i manté la seva fiabilitat a LaLiga amb el seu cinquè triomf seguit.