El FC Barcelona ha negat aquest dilluns tenir cap tipus de relació amb la contractació de serveis encarats a desprestigiar rivals, jugadors o entitats a les xarxes socials, si bé, reconeix que té un acord amb una empresa per "protegir la reputació" de l'entitat.

"El club nega rotundament cap relació i, encara més, la contractació de serveis vinculats a comptes de xarxes socials que hagin difós missatges negatius o de menysteniment en relació amb qualsevol persona, entitat o organització que tingui o hagi tingut relació amb el club", ha assenyalat el Barça en un comunicat.

Sí confirma que l'empresa I3 Ventures és proveïdor del club, però assegura que no té "cap vincle" amb els comptes que malmeten contra jugadors, exjugadors, rivals, entitats o candidats a la Presidència del club. "Si es demostrés cap mena de relació, el club rescindiria immediatament la seva relació contractual i exerciria les accions legals oportunes en defensa dels seus legítims interessos", ha assegurat.

A més, el FC Barcelona confirma que té contractats serveis de monitorització de xarxes socials amb l'objectiu de tenir coneixement tant dels missatges positius com dels negatius, dels quals l'entitat n'és objecte.

"Amb la contractació d'aquests serveis, el club vetlla per protegir i preservar la seva reputació, així com la d'aquelles persones vinculades al club (patrocinadors, jugadors, directius, socis, penyistes...), en la mesura que la protecció d'aquesta reputació és un element primordial i un deure irrenunciable per als qui treballen per l'entitat", diuen.

El Barça exigeix la "rectificació immediata" de les informacions que ha difós el programa 'Què t'hi jugues!' de la Cadena SER i es reserva el dret a exercir les accions legals oportunes contra qui continuï implicant el club en aquesta mena de pràctiques.

Segons aquesta informació, el club hauria contractat l'empresa I3 Ventures per crear estats d'opinió favorables al club i a l'actual Junta Directiva a les xarxes socials i desprestigiar els seus opositors, inclosos també els jugadors Leo Messi i Gerard Piqué.