La santpedorenca Maria Costa, el berguedà Ot Ferrer i la gironellenca Ares Torra van rebre dimecres el reconeixement del Govern de la Generalitat de Catalunya per la seva participació i èxits en la tercera edició dels Jocs Olímpics de la Joventut d'hivern, que es van celebrar el gener a Lausana.

La Generalitat va voler homenatjar els 13 joves esportistes catalans que van prendre part a l'esdeveniment olímpic. Cinc d'aquests esportistes van pujar al podi. El pratenc Nil Llop, un any i escaig després de tenir un gravíssim accident mentre s'entrenava que li va provocar fractures al fèmur, a la mandíbula i en un turmell, va assolir la medalla de plata en la prova de 500 m de patinatge de velocitat. Les altres tres medalles van tenir esportistes de casa nostra com a protagonistes.

Podis amb denominació d'origen

L'especialista bagenca en esquí de muntanya Maria Costa va aconseguir la preuada medalla d'or en esprint, mentre que el berguedà Ot Ferrer va pujar al tercer graó del podi en la prova masculina. A més, l'equip integrat per Ot Ferrer, Maria Costa, el poblatà Marc Ràdua i la gironellenca Ares Torra, esquiadora de l'AE Mountain Runners del Berguedà, com Ferrer i Costa, va conquerir la medalla de bronze en el relleu mixt.

Els altres esportistes homenatjats van ser Jana Suau (esquí alpí), Marta Moreno i Miquel Auladell (esquí de fons), Carla Álvarez i Luisa María González (patinatge de velocitat), Aina Gomáriz (snowboard cros) i els cerdans Oriol Gastó i Aleix Raubert (cúrling), membres del Cúrling Puigcerdà Pànxing. L'acte va ser presidit per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.