Es va disputar al circuit de Talavera de la Reina (Castella La Manxa), la segona prova del campionat estatal de motocròs en les categories Elit MX-1 i Elit MX-2, i la primera carrera en MX-125.

En Elit MX-1, el pilot manresà Lluís Riera, amb Yamaha, va finalitzar en catorzena posició, després de classificar-se en la primera mànega en lloc onzè i en la segona en el dinovè. La victòria final fou pel pilot holandès de KTM, Brian Bogers, que es va imposar en les dues mànegues.

A la categoria Elit MX-2, el calderí del Moto Club Moianès, Oriol Casas amb KTM, fou quart, després d'un tercer i un cinquè lloc, respectivament. Simeó Ubach del MC Baix Llobregat, amb Husqvarna, fou setè, sent sisè amb les dues curses, mentre el seu germà Salvador Ubach era vuitè, amb dos vuitens llocs. El pilot de Santa Maria d'Oló, Gerard Comellas, va acabar en vint-i-sisena posició. La victòria en aquesta categoria va ser pel pilot de Yamaha, Rubén Fernández, que va fer el doblet. A destacar que el premi Holeshot Xarxa-Michelin al pilot que arriba primer al primer inicial, fou pels germans Ubach, a la categoria MX-2. Simeó va guanyar aquesta distinció en la primera cursa i Salvador en la segona.

Per la seva banda, gran victòria de Guillem Farrés amb Yamaha a la categoria MX-125. El pilot de Balsareny es va imposar amb claredat en ambdues mànegues de la cursa que estrenava el campionat. En la classificació provisional del campionat estatal, a la categoria Elit MX-1, Lluís Riera ocupa el setzè lloc amb 26 punts, i a l'Elit MX-2, Oriol Casas és quart amb 74 punts, Simeó Ubach, sisè amb 59 punts i Salvador Ubach, tretzè amb 26 punts.

La propera cursa del campionat d'Espanya de motocròs serà el 15 de març al circuit de Las Arenas, a Malpartida de Càceres.