Entre demà i diumenge es farà a la ciutat gallega d'Ourense una nova edició del campionat estatal absolut en pista coberta amb la participació de l'elit espanyola. Els clubs de casa nostra l'Avinent CA Manresa i el Petromiralles CA Igualada hi seran presents amb els seus atletes més destacats.

Pel que fa al CA Manresa, seran 9 els atletes participants en aquest estatal indoor. Ricard Clemente, Emília del Hoyo, Maria Quetglas, Meritxell Tarragó, Laia Solà, Sofia Zorrilla, Marina Guerrero, Ainhoa Martínez i Mònica Clemente. Cal recordar que aquesta darrera va aconseguir el títol de campiona en salt de perxa a l'estatal indoor celebrat el 2018 a València. Tot i les lesions que l'han perseguit en els darrers temps, a hores d'ara és també l'actual subcampiona en els estatals a l'aire lliure, el mes de setembre del 2019. Clemente competirà demà al matí.

D'altra banda, l'entitat del Club Atlètic Igualada aportarà un total de set atletes als campionats d'Espanya que es disputaran en terres gallegues. Es tracta de Marc Sànchez en salt d'alçada, Jordi Yoshinori Matsuoka en el salt de llargada, Eloi Santafé en els 60 metres tanques, Guillem Carner en els 800 llisos, Cora Salas en el salt de llargada dins la categoria femenina, Nora Taher en el triple salt i Naima Ait Alibou en els 1.500 metres llisos.

D'altra banda, el CA Igualada disposarà de més atletes en altres fronts competitius. Alguns d'ells participaran en els campionats de Catalunya sub-18 i els 3.000 llisos sub-20 a Sabadell. També en la jornada classificatòria per al català sub-14, també a Sabadell. En la jornada de diumenge serà quan els marxadors prenguin part en el Memorial Moisés Llopart, al Prat.