Els partits d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions han mostrat que els conjunts que no partien com a favorits en les respectives eliminatòries, aquells que es consideraven els més senzills abans del sorteig del desembre, poden donar importants sorpreses. Conjunts com l'Atalanta, el Leipzig, el Lió i l'Atlètic de Madrid tenen avantatge en els seus respectius aparellaments i d'altres com el Nàpols no van perdre en el partit inicial.

Els favorits que han patit la revolució dels modestos han estat el València, el Tottenham, la Juventus i el Liverpool i, en menys mesura, el Barça. Tots ells hauran de batallar encara a la tornada per arribar a uns quarts de final més cars que mai.

Dos d'ells ho tenen molt bé

Els dos conjunts que es troben més a prop de donar la sorpresa són l'Atalanta i el Leipzig. Cap dels dos no ha arribat mai a l'antepenúltima ronda del torneig i ara ho tenen tot molt de cara. Els llombards van derrotar el València per 4-1 i hauran de defensar la diferència a Mestalla contra un conjunt, el de Celades, que en altres èpoques podria semblar capaç de la remuntada i que ara ho sembla menys per les múltiples lesions de la plantilla. També té molts lesionats en atac el Tottenham de Mourinho, en concret els davanters Harry Kane i Son Heung-min, unes baixes que li fan complicada la remuntada a Leipzig (0-1). L'equip de la Red Bull és a prop de començar a ser gran.

Van sorpendre, també, el Lió i l'Atlètic de Madrid guanyant els seus respectius partits per 1-0. Els francesos el defensaran al camp de la Juventus, i els matalassers, a Anfield contra el Liverpool, dos temples europeus que hauran de donar el millor per possibilitar la remuntada dels seus. Per la seva banda, el Nàpols està obligat a marcar un gol al Camp Nou per tenir possibilitats, però les prestacions del Barça, que té mil baixes a les quals afegirà Busquets i Vidal, són tan baixes que mai no ho tindrà tan bé per eliminar-lo.

De les altres tres eliminatòries, el Dortmund-París Saint-Germain (2-1 a l'anada) és la més oberta. El Manchester City ho té tot de cara per eliminar el Madrid (1-2 al Bernabéu) i el Bayern ho té tot resolt contra el Chelsea (0-3 a Londres). Totes elles, però, eren entre adversaris de nivell similar, almenys en teoria, i sense cap clar favorit abans que comencés a rodar l'esfèrica.