Ja dins de l'últim terç de la Lliga Santander, l'Atlètic de Madrid i l'Espanyol, ambdós amb problemes i incerteses, s'enfrontaran aquesta tarda (16 hores) al RCDE Stadium. L'Atlètic tindrà disponible Jan Oblak, afectat d'un procés gripal, a la porteria visitant, i l'Espanyol, Raúl de Tomás. Els dos equips tenen destinacions diferents però necessitats similars: un triomf essencial en l'exigu marge d'error que queda.

«Oblak jugarà», va confirmar Diego Simeone, el seu tècnic, sobre un dels homes més fonamentals en l'equip aquest curs. En les dues últimes sessions d'entrenaments només s'ha exercitat quinze minuts, ja que divendres no es va entrenar i ahir només ho va fer un quart d'hora.

«Si Raúl de Tomás està convocat és perquè pot jugar d'inici, tot i que demà ho decidirem» va assegurar Abelardo Fernández, l'entrenador de l'Espanyol, sobre el davanter, fitxat al mercat d'hivern, que ja suma cinc gols en cinc partits amb el seu equip actual i que torna a la convocatòria després de perdre's tres partits per problemes a l'adductor.

Són dos noms propis del duel entre el conjunt blanc-i-vermell, ara quart amb 43 punts i que insisteix en la indispensable classificació per a la pròxima Lliga de Campions, i l'equip blanc-i-blau, últim amb 19 punts i en posicions de descens en 24 de les 25 jornades disputades, i que manté la persecució de la permanència, a la qual encara té a cinc punts de distància tot i l'efecte Abelardo.

L'Atlètic ha reaccionat al seu camp, però la seva meta final també exigeix una rebel·lió quan actua com a visitant, perquè el seu declivi en els últims temps cada vegada que surt del Wanda Metropolitano és més que evident: dels seus darrers 20 duels de lliga a domicili, n'ha guanyat sis, n'ha empatat set i n'ha perdut set més, i ha rebut més gols (21) que no pas n'ha marcat (20).