El València Basket segueix amb la bona dinàmica i ahir va aconseguir una nova victòria contra el San Pablo Burgos en un duel entre exentrenadors del Baxi Manresa: Jaume Ponsarnau i Joan Peñarroya. El primer va guanyar la partida al segon amb un equip molt sòlid en defensa i un gran Alberto Abalde, que va aconseguir 15 punts, 8 rebots i 22 de valoració.

El San Pablo Burgos va aguantar durant el primer quart i, fins i tot, va marxar al davant abans de l'inici del segon període. A partir d'aleshores, va ser un monòleg total del València. Els burgalesos van intentar confiar la seva sort als llançaments d'Earl Clark, que no va estar excessivament encertat, amb 3/12 en tirs de camp, tot i haver aconseguit 8 punts i 8 rebots.

L'entrada a pista de Marinkovic i Doornekamp va permetre al València augmentar la intensitat en defensa, clau en el resultat tan desequilibrat al final del partit. Les grans accions en aquest sentit van permetre als de Ponsarnau dur a terme contraatacs que executaven Abalde i Dubljevic. Fitipaldo era l'únic que mantenia el Burgos mínimament viu al partit. Si en el segon quart el València havia estat superior, en el tercer va apallissar.

La tornada dels vestidors del Burgos va ser desastrosa, amb una tècnica xiulada a Joan Peñarroya i amb un València amb la cinquena marxa posada. Els interiors locals Labeyrie i Tobey van començar a encertar llançaments oberts per fer encara més mal al conjunt burgalès. La gran diferència en el marcador va permetre a Ponsarnau poder donar uns minuts a Guillem Vives, que tornava després d'una lesió muscular.

Ponsarnau supera Peñarroya

Jaume Ponsarnau va tornar a superar Joan Peñarroya en el duel a la banqueta. L'estratègia en defensa del València va ser clau perquè al Burgos se li comenci a complicar el play-off, tot i estar empatat encara a la general amb el vuitè classificat, l'Unicaja. Aquesta és la cinquena victòria de Ponsarnau contra Peñarroya en set partits en què s'han enfrontat els dos tècnics. Peñarroya només ha aconseguit vèncer equips de Ponsarnau dues vegades, amb l'Andorra a casa en la temporada 2015-16 quan el tècnic targarí dirigia el Gipuzkoa (88-70) i amb el Baxi Manresa al Congost la temporada passada contra l'equip actual de Jaume Ponsarnau, el València Basket (75-66).

El proper compromís del València serà diumenge vinent (13 hores) a la pista de l'Herbalife Gran Canària, un partit que podrà servir als homes de Ponsarnau per consolidar-se en la zona alta de la classificació. A més, durant la setmana haurà de viatjar demà a Villeurbanne per enfrontar-se a l'Asvel (20.45 hores) i rebre dijous l'Armani de Milà (21 hores), en els dos partits que corresponen a la competició de l'Eurolliga.

D'altra banda, el San Pablo ha de començar ara el play-off de la Champions League, dimecres contra el Dinamo de Sàsser, rival del Baxi en la fase de grups del campionat europeu, a Itàlia (20.30 hores), i rebrà el Fuenlabrada, a la lliga, dissabte (20.30 h).