La Federació Internacional de Motociclisme (FIM), l'Associació d'Equips del Mundial (IRTA) i l'empresa Dorna Sports, del Campionat del Món de motociclisme, van anunciar ahir diumenge la cancel·lació de totes les sessions a la categoria de MotoGP per a l'imminent Gran Premi de Qatar, inclosa la cursa de diumenge que ve. El motiu, el coronavirus.

«L'actual brot de coronavirus ha comportat l'entrada en vigor de restriccions de viatge a Qatar que afecten els passatgers procedents d'Itàlia, entre altres països», deia la nota de premsa conjunta. «A partir d'avui [ahir], tots els passatgers que arribin a Doha en vols directes des d'Itàlia, o que hagin estat a Itàlia les últimes dues setmanes, seran portats directament a passar una quarantena durant un mínim de 14 dies. Itàlia clarament juga un paper vital en el campionat i en la categoria de MotoGP, tant a dins com a fora de la pista. Per això, s'ha pres la decisió de cancel·lar la competició de la màxima categoria», va confirmar la nota.

«Com que els equips i pilots de les categories Moto2 i Moto3 ja estaven a Qatar per a la prova oficial de tres dies al Circuit Internacional de Losail a principi d'aquesta setmana, disputar les curses de les dues categories serà possible», va prosseguir el text. «Per tant, les classes lleugeres i intermèdies competiran en el seu primer compromís de la temporada, del 6 al 8 de març. El mateix s'aplica a la Idemitsu Àsia Talent Cup, que tindrà dues curses durant el Gran Premi de Qatar, com es va planejar originalment», va tancar la nota.