La comissió executiva del Comitè Olímpic Internacional (COI) va reafirmar ahir, en la seva reunió d'ahir a Lausana, el seu «total compromís» per assegurar l'èxit dels Jocs Olímpics de Tòquio, que es disputaran entre el 24 de juliol i el 9 d'agost, tot i l'amenaça del coronavirus.

En un comunicat, el COI va dir que ha pres aquesta decisió després d'un debat «en profunditat» i tenint en compte les mesures adoptades fins ara per fer front als brots. Al mateix temps, el màxim organisme olímpic va informar que des de mitjan febrer s'ha creat un grup de treball amb membres del COI, el Comitè Organitzador de Tòquio 2020, la ciutat, el govern del Japó i l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

En la seva nota, el COI afirma que les mesures preses fins ara «constitueixen un element important dels plans de Tòquio per acollir uns Jocs segurs i protegits». L'ens agraeix l'ajut de l'OMS i també anima els esportistes a «seguir amb la seva preparació per a Tòquio 2020». També els informa que els comunicarà les últimes novetats a través de la plataforma «Athlete 365».

Fugint dels alarmismes

El posicionament del COI s'afegeix al punt de vista del seu president, l'alemany Thomas Bach, que la setmana passada explicava que «els preparatius i el procés continuen i no llençaré més combustible al foc de l'especulació».