La celebració de la festa dels Premis Neptú 2020 d'Igualada coincideix, diumenge, amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Aprofitant aquesta circumstància, l'edició d'enguany, que es durà a terme al Teatre Ateneu, posarà especial èmfasi en el reconeixement de l'esport femení. Així, a banda d'adherir-se a la campanya #ThoEstasPerdent, impulsada per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, l'Institut Català de les Dones, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el CAC, es lliurarà una menció al Club Bàsquet Igualada i a l'Escola Pia, els dos clubs de la ciutat que van liderar la capitalitat del bàsquet femení, i s'atorgarà el premi de reconeixement personal a Laura Orgué, referent de l'esport igualadí i que va finalitzar la seva car-rera professional l'any 2019.

Cal destacar també que aquests Premis Neptú reconeixen els esportistes destacats de l'any passat en què Igualada ha estat Ciutat Europea de l'Esport. En aquest sentit, la tinenta d'alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat i Esports, Patrícia Illa, valora que «aquesta gran festa de l'esport igualadí és en bona part el punt final d'aquests dotze mesos, que han estat intensos i trepidants. Per això el tanquem amb la satisfacció dels beneficis que ha aportat. Tota la feina que s'ha fet ha permès posar en valor el teixit esportiu de la ciutat, atraure esdeveniments esportius, construir equipaments impulsats amb visió de futur i, en definitiva, potenciar una ciutat esportiva i activa». Illa també ha volgut destacar que «aquest ha estat un èxit col·lectiu i, per tant,cal agrair l'esforç i la complicitat de la ciutadania, dels clubs i de les entitats».

Pel que fa als finalistes, les esportistes que aspiren a la distinció individual són Cora Salas (CAI), Anna Noguera (CAI secció triatló) i Laura Rodríguez (CNI). I els finalistes masculins són Marc Sánchez (CAI), Albert Moreno (CAI secció triatló) i Joan Masip (Club Tennis Taula Borges). Aspiren al premi a esportistes que més han destacat en esports col·lectius, Carles Fons (CBI), Pedro José Calvo (CFI) i Sergi Pla (IHC), i Noelia Garcia (CFI), Maria Díez (Club Patí Manlleu) i Teresa Bernada (Club Patí Voltregà).

Els finalistes que opten al premi en l'apartat d'esportistes promesa són Pol Roca (CAI), Aleix Marimon (IHC) i Òscar Díez (CN Cervera), i Carla Bisbal (CAI), Rocío Montes (CV Monjos) i Anna Sánchez (CFI). En l'apartat d'entrenadors, els finalistes són Jordi Martí (CBI), Francesc Martínez (CFI) i Teresa Torrents (IFHCP), i en l'apartat d'esdeveniments esportius opten al premi la final de la Supercopa de Catalunya d'Handbol, organitzada pel CH Igualada, i el Campionat d'Espanya de Clubs de Frontennis Olímpic, organitzat pel Club Frontennis Igualada. I els equips base femenins finalistes són l'infantil A del CBI i el fem 14 de l'IFHCP, i els masculins són l' infantil A del CHI i l'infantil A del CFI.