Victòria i a la final! El Club Gel Puigcerdà ha protagonitzat avui la gran sorpresa de la Lliga Nacional i s'ha imposat al Palau de Gel al Barça HG per 2 a 3 en el tercer i definitiu partit del play-off de semifinals de la competició. El triomf atorga als groc-i-negres l'accés al play-off final de la lliga, que es disputa al millor de cinc partits. L'oponent dels cerdans per assolir el títol estatal serà el CHH Txuri Urdin de Sant Sebastià.

La derrota encaixada per la mínima dissabte (4 a 3), també a Barcelona, en el segon partit de la semifinal, no ha incidit de forma negativa en l'ànim dels groc-i-negres. Ha tingut l'efecte oposat, ja que, tal com va succeir una setmana abans a la capital de la Cerdanya, els pirinencs van constatar que podien competir i vèncer un oponent dotat de més qualitat tècnica amb la seva intensitat.

Granell obre i tanca el marcador

Només havien transcorregut 38 segons del primer període quan el golejador cerdà Nacho Granell ha aprofitat una assistència d'Èric Espada per avançar el CG Puigcerdà a l'electrònic (0 a 1). El Barça ha reaccionat i Eloi Sin Arumí ha reequilibrat el marcador a l'equador d'aquest primer temps, i Òscar Rubio l'ha capgirat a l'inici del segon (min 24.52).

Tot i la derrota momentània, el CG Puigcerdà ha mantingut la intensitat i el rigor, i Oriol Boronat ha empatat a dos a mitjan tercer i últim període (min 50.58).

El temps reglamentari ha finalitzar amb empat. Ja a la pròrroga, Juraj Prokop ha assistit Nacho Granell per tal que marqués el gol que ha sentenciat el millor equip de la fase regular, el Barça.