Coincidint amb el Dia de la Dona, la festa dels premis Neptú d'Igualada, ahir a la tarda al Teatre Ateneu, va donar especial relleu a l'esport femení. Així, la gala va estar presidida per les quatre tinentes d'alcalde de l'Ajuntament igualadí, Carme Riera, Marisa Vila, Patrícia Illa i Carlota Carner.

Els premis Neptú van premiar els esportistes més destacats de l'any passat, en què Igualada va ser Ciutat Europea de l'Esport. Hi va haver menció especial al Club Bàsquet Igualada i a l'Escola Pia, els dos clubs de la ciutat que van liderar la capitalitat del bàsquet femení, i es va atorgar el premi de reconeixement personal a Laura Orgué, referent de l'esport igualadí i que va finalitzar la seva carrera professional l'any 2019 després d'aconseguir molts èxits, sobretot en esquí (de fons i muntanya) i curses de muntanya.

Pel que fa a distincions individuals als millors esportistes, aquestes van recaure en els atletes del Club Atlètic Igualada Marc Sánchez i Cora Salas. En esport col·lectiu, van ser premiats Carles Fons (Club Bàsquet Igualada) i Teresa Bernadas (Club Patí Voltregà). Quant a les joves promeses, es va premiar Aleix Marimon (Igualada Hoquei Club) i Carla Bisbal (Club Atlètic Igualada).

L'equip base masculí més destacat va ser l'infantil A del Club Handbol Igualada, i en l'apartat femení, l'infantil A del Club Bàsquet Igualada. Quant als tècnics, es va premiar Jordi Martí, del Club Bàsquet Igualada. Quant als esdeveniments esportius més rellevants de la temporada passada, la final de la Supercopa de Catalunya d'handbol, a càrrec del Club Handbol Igualada, i el Campionat d'Espa-nya de clubs de frontennis olímpic, organitzat pel Club Frontennis Igualada.