L'Atlètic de Madrid més irregular de les últimes temporades va donar la gran sorpresa dels vuitens de final de la Lliga de Campions deixant fora de competició el campió. Tal com va fer en la Supercopa contra el Barça, va remuntar un 2-0 advers, amb l'afegit, ahir, de fer-ho a camp contrari i en una pròrroga espectacular, en la qual el Liverpool havia capgirat l'eliminatòria. L'espectacular actuació del porter Oblak va mantenir amb vida els matalassers fins que dos madridistes de bressol, Marcos Llorente, nebot-nét del mític Gento, i Álvaro Morata, van classificar l'etern rival del seu equip de formació per als quarts de final.

El partit va estar totalment decantat de la banda anglesa. El Liverpool va assetjar la porteria d'Oblak fins a l'extenuació, però només va poder marcar prop del descans, en un cop de cap de Wijnaldum. Va merèixer sentenciar durant el partit, però no ho va aconseguir. Va ser a la pròrroga quan, novament de cap, Firmino va rematar primer al pal per descol·locar Oblak i després va marcar a porta buida.

La feina semblava feta, però una errada del porter suplent Adrián, donant la pilota a Joao Félix, va acabar amb una gran rematada de Llorente. El mateix mig centre va fer el segon en una gran acció personal i un potent xut que va tornar a superar Adrián.

El Liverpool, a la desesperada, va situar de davanter centre Van Dijk, però ja a l'últim minut, Llorente va assistir en una contra i Morata va rematar.

També es va classificar el París Saint-Germain, que va eliminar el Borussia Dortmund en vèncer per 2-0 sense públic i gols marcats per Neymar i Bernat.