El Campionat d'Europa de seleccions de futbol, l'anomenada Europa, que s'havia de disputar a dotze països, entre els quals Espanya, del 12 de juny al 12 de juliol d'enguany, s'ha ajornat fins a l'any 2021, arran de la crisi que ha provocat la pandèmia global de coronavirus. Es jugarà de l'11 de juny a l'11 de juliol. +

En una reunió telemàtica, avui, entre les 55 federacions que configuren la UEFA, es va decidir el que ja s'especulava feia uns dies, l'aplaçament de l'Eurocopa un any. Aquesta mesura està pensada sobre l'escenari que les competicions de clubs, com la mateixa lliga espanyola, puguin tornar aquesta mateixa temporada, després d'haver interromput la seva activitat pel coronavirus. Així, posposar el campionat europeu de seleccions, permet que tant les lligues com les competicions europees (Lliga de Campions i la Lliga Europa) puguin trobar dates durant l'estiu per poder-se acabar.

De tota manera, el canvi de dates de l'Eurocopa entra en conflicte amb el Mundial de clubs 2021 perquè coincideixen, tot que l'acord entre la UEFA i la FIFA sembla imminent per trobar una solució.

L'Associació de Clubs Europeus (ECA) ha mostrat el seu suport a l'aplaçament destacant el compromís de tot el futbol europeu per a esmorteir les conseqüències provocades per la pandèmia. El president de l'ECA, Andrea Agnelli va ressaltar que Europa s'enfronta al seu més gran desafiament en aquesta generació.

També ahir, i seguint els passos de la UEFA, la Conmebol va anunciar que la Copa Amèrica 2020, també prevista entre el juny i el juliol d'aquest any, a Colòmbia i Argentina, ha quedat traslladada als mateixos mesos de l'any que ve. El president de la Conmebol, Alejandro Domínguez va apuntar que es tracta d'una mesura extraordinària per a una situació inesperada , malgrat considerar que no era senzill prendre una decisió com aquesta, amb tanta trascendència.

La UEFA ha decidit ajornar fins al 27 de juny la final de la Lliga de Campions i fins al dia 24 la de la Lliga Europa, després de les reunions celebrades avui amb federacions, els clubs, les lligues i els sindicats davant la pandèmia de coronavirus per la qual també ha posposat fins al 2021 l'Eurocopa programada per any.

La final de Champions estava prevista pel dissabte 30 de maig a Istanbul i la de la Lliga Europa pel dimecres 27 de maig a la ciutat polonesa de Gdansk.

L'ajornament de l'Eurocopa fins l'any que ve permet endarrerir pràcticament un mes les finals de les competicions de clubs, tot i que aquestes estan paralitzades a l'espera que l'extensió de la malaltia remeti, segons va exposar la UEFA en la seva trobada amb les parts implicades.

Pel que fa a la final de la Champions femenina, aquesta també ha estat aplaçada però sense data.