La comissió de seguiment prevista en el vigent conveni de coordinació entre la RFEF i Laliga ha acordat avui la suspensió de les competicions professionals de futbol fins que les autoritats competents del Govern d'Espanya i de l'Administració General de l'Estat considerin que es poden reprendre i això no suposi cap risc per a la salut.

Patronal i Federació han fet públic aquest acord després de la decisió del Govern central d'ampliar dues setmanes més, fins al 11 d'abril, l'estat d'alarma que inicialment l'Executiu va decretar el passat dia 15 i fins al proper diumenge 29, davant la incidència de la pandèmia del coronavirus a Espanya.

Dies abans de la decisió del Govern espanyol, Laliga va resoldre ajornar les dues jornades que havien de jugar-se després de la completada el 8 de març (29a i 30a en Laliga Santander i 32a i 33a en Laliga Smartbank), després de l'anunci del Reial Madrid d'establir una quarantena pel contagi d'un jugador de la seva plantilla de bàsquet i la possibilitat de positius en altres clubs que després es van confirmar.

També la RFEF va acordar amb els clubs finalistes de la Copa del Rei, Reial Societat i Athletic, l'ajornament de la final, que havia de jugar-se el 18 d'abril a Sevilla, i la suspensió també de tots el partits de futbol i futbol sala masculí i femení no professionals d'àmbit estatal durant dues setmanes.

Les mesures tant de Laliga com de la RFEF que van paralitzar el futbol en principi de manera temporal durant dues setmanes han hagut d'ampliar-se ara de forma indefinida fins que el Govern central adopti altres decisions que permetin la represa de les mateixes sense risc per a la salut.

L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha sol·licitat tant al ministeri de Cultura i Esport, com al Consell Superior d'Esports (CSD), Laliga i la RFEF "una línia de comunicació fluïda" amb tots ells, "perquè el sindicat estigui informat en tot moment de qüestions que poden afectar al col·lectiu de futbolistes".