29 de març de 2020
29.03.2020
Regió7
FUTBOL

Soc futbolista: com superar el confinament?

29.03.2020 | 00:00
Consells per al futbol base

La Federació Catalana de Futbol ha facilitat una pauta amb diverses claus d'ajuda tant anímica com mental per afrontar i superar els dies de confinament. És dirigida a tots els federats i federades. Jugadors i jugadores de futbol i de futbol sala, entrenadors, àrbitres i la resta de components dels equips poden seguir els consells, elaborats pels psicòlegs esportius Josep Font, Eduardo Amblar i Joan Vives, membres del departament de psicologia de l'esport del CAR de Sant Cugat, institució de referència de l'alt rendiment esportiu a Catalunya.

Alhora, aquesta pauta complementa la informació de servei que està oferint la FCF als seus afiliats des del moment de l'aturada de la competició a causa de la Covid-19, i s'afegeix a la guia d'entrenament a casa i a les recomanacions de nutrició saludable, entre altres.

CONSELLS
— És una situació temporal. Un cop passat aquest període, haurem après moltes coses, tant dels altres com de nosaltres mateixos.
— Pren-te l'aturada com si fos una lesió. Senzillament no pots entrenar-te al camp, però en canvi pots realitzar exercicis específics a casa.
— Relativitza el problema, tenint en compte que tothom està igual.
— Aprofita els beneficis secundaris de l'aturada, com ara estudiar, estar amb la família, recuperar-te d'alguna lesió, etc.
— Ocupa't d'allò que sí que pots fer. No et preocupis del que no depèn directament de tu, com ara la competició. Procura mantenir-te en el millor estat de forma possible per quan es reprengui l'activitat.
— Segueix les recomanacions dels tècnics. Fes tot el possible per mantenir-te en forma seguint les recomanacions que et facin els entrenadors, preparadors físics, fisioterapeutes i psicòlegs.
— Incrementa el coneixement de l'esport. Busca formes alternatives de continuar connectat amb l'esport, com per exemple observant i analitzant competicions i com ho fan els millors.
— Manté hàbits saludables. L'entrenament invisible, com el descans i la dieta, són imprescindibles per poder tornar el millor possible.
— Limita l'excés d'informació sobre el virus i el consum d'informació provinent de fonts no fiables.
— Gestiona el temps. Programa i estructura una rutina amb totes les activitats possibles a fer per tenir un ordre mental i així combatre l'avor-riment.
— Realitza videoconferències. Connecta't aprofitant les opcions que ofereix la tecnologia i busca algú diferent amb qui parlar cada dia, o fer sessions de grup.
— Controla l'ús excessiu del mòbil, de la televisió i de les tauletes.
— Diversifica el temps lliure. Fes activitats tradicionals, com la lectura i els jocs de taula, i el consum de productes culturals gratuïts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.


L'últim El més llegit