rgentí i capità de l'FC Barcelona, Leo Messi, ha confirmat aquest dilluns que els jugadors han acceptat una rebaixa de l'sou de l'70 per cent mentre hi hagi estat d'alarma pel coronavirus i que a més ajudaran a que els empleats de el club segueixin cobrant el cent per cent del seu salari, encara que va mostrar el seu malestar perquè "des de dins del club" se'ls hagi posat "sota la lupa" a l'insinuar que posaven traves quan la demora en aquesta mesura era per trobar "la fórmula per ajudar a el club i els treballadors ".

"Per la nostra part, ha arribat el moment d'anunciar que, a l'marge de la rebaixa d'un 70 per cent del nostre sou durant l'estat d'alarma, farem unes aportacions també perquè els empleats de el club puguin cobrar el cent per cent del seu sou mentre duri aquesta situació ", va anunciar Messi a les seves xarxes socials.

A més d'acceptar el ERTO de club, la plantilla contribuirà al fet que els treballadors cobrin la totalitat del seu sou, en una solució que era necessària trobar per als jugadors i que ha estat el que ha demorat el poder publicar aquest acord.

"Si no parlem fins ara va ser perquè el prioritari per a nosaltres era trobar solucions que fossin reals per ajudar a al club, però també als que més perjudicats es veurien davant aquesta situació", ha explicat el capità del primer equip. "Estàvem buscant una fórmula per ajudar a el club i també als seus treballadors", ha afegit

Noves crítiques al club

Per això, Messi s'ha mostrat molest amb qui, "des de dins de el club", ha insinuat que els jugadors del primer equip de futbol no acceptarien la baixada de salari o que posaven traves per a l'acord, cosa que sí van fer i amb més antelació la resta d'equips professionals --bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala--.

"No deixa de sorprendre que des de dins de el club hagués qui tractés de posar-nos sota la lupa i intentés sumar-nos pressió per fer alguna cosa que nosaltres sempre vam tenir clar que faríem", ha apuntat el '10'.

En aquest sentit, Messi creu que "molt s'ha escrit i s'ha dit" sobre el primer equip de futbol i el seu salari durant aquest període. "Abans de res, volem aclarir que la nostra voluntat sempre ha estat aplicar una baixada de l'sou que percebem", ha argumentat.

"Entenem perfectament que es tracta d'una situació excepcional i som els primers que SEMPRE hem ajudat a el club quan se'ns ha demanat. Fins i tot moltes vegades ho hem fet també per iniciativa pròpia, en altres moments que ho vam creure necessari o important", ha afegit al respecte.

A més, l'argentí ha enviat un missatge d'ànim i d'esperança als barcelonistes. "No volem acomiadar-nos sense enviar una afectuosa salutació i molta força a tots els culers que ho estan passant malament en aquests moments tan durs, així com a tots aquells que esperen pacientment el final d'aquesta crisi a casa seva. Molt aviat sortirem de això i ho farem tots junts ", ha augurat.