La Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) ha decidit que la Lliga de Campions de clubs europeus, en la qual participen el Casademont Saragossa, Iberostar Tenerife i San Pablo Burgos, decideixi el títol a finals de setembre amb una final a vuit en un únic escenari. Aquest era el torneig que va disputar el Baxi Manresa, abans de quedar eliminat al final de la primera ronda.

La resolució de l'torneig serà entre 30 de setembre i el 4 d'octubre, amb un torneig a partit únic que es disputarà en una ciutat per confirmar, ha informat la FIBA ??en un comunicat en què assegura que la decisió s'ha pres de manera «unànime "pels membres de l'consell de la Lliga de Campions de Bàsquet.

Per a aquesta fase final ja estan classificats el Burgos i el Saragossa, el Nymburk txec, l'AEK Atenes grec, el Turk Telekom turc i el Hapoel Bank Yahav Jerusalem israelià.

Les dues places restants corresponen als duels de vuitens empatats i que depenen d'un tercer partit, els que s'enfronten a l'Iberostar Tenerife i el Filou Oostende belga, i a l'JDA Dijon contra el Nijní Novgorod rus; que es decidiran uns dies abans de la final a vuit, ha informat la FIBA.

La decisió de resoldre així el torneig continental, tercer en importància de l'bàsquet europeu després de la Eurolliga i l'Eurocopa, es va prendre després d'una reunió per videoconferència realitzada aquest dilluns en què els rectors de la competició prevalen "protegir la salut i seguretat de jugadors, entrenadors, àrbitres i aficionats ", segons la FIBA.

Amb aquesta alternativa, la FIBA pretén que els jugadors tinguin "un període adequat d'entrenaments quan les activitats esportives siguin autoritzades", que els moviments entre fronteres estiguin permesos i que la resolució de la Lliga de Campions "es pugui disputar amb aficionats", segons el comunicat.