La gran estrella de la NBA Kobe Bryant, mort en un accident d'helicòpter el passat 26 de gener, va passar aquest dissabte a formar part del Saló de la Fama del Bàsquet, honors que aquest 2020 també se'ls va donar a Tim Duncan o Kevin Garnett.

El Naismith Memorial va donar la benvinguda a nou nous membres, nominats que ja es coneixien i que avui s'han fet oficialment per part del HoopHall. La 'classe' de 2020 està encapçalada per Bryant, a qui tristament, a títol pòstum, han donat la benvinguda.

"Va ser un dels majors competidors que es va veure mai en una pista i el seu impacte es va sentir a banda i banda de la pista. És quart en la llista de màxims anotadors de la NBA i cinc vegades campió de la NBA", va ser la introducció als 20 anys 'laker'.

La prestigiosa institució del bàsquet, que serveix al seu torn com a museu, a Springfield, Massachusetts (els Estats Units), va acollir a una de les seves 'classes' més històriques. I és que la figura de Bryant suposa la introducció més rellevant al Saló des de Shaquille O'Neal al 2016 o Michael Jordan al 2009.

A l'estrella de Los Angeles, que es va retirar en la temporada 2015/16, el van acompanyar en un altre salt a la fama Tim Duncan i Kevin Garnett. Duncan és el quart jugador dels San Antonio Spurs a aconseguir-lo després de George Gervin, David Robinson i Artis Gilmore. Un Duncan que es va retirar el 2016 amb cinc anells de campió.

Kevin Garnett va deixar també la seva petjada a la NBA, per la seva qualitat i personalitat úniques, jugador clau en els millors Timberwolves i en els últims Celtics campions de la NBA. Campió el 2008 i finalista el 2010, va anar 15 vegades All Star i es va retirar el 2016 en els Wolves.

A més, el Saló de la Fama va donar la benvinguda també a títol pòstum al qual fos secretari general de la FIBA, Patrick Baumann, mort a l'octubre de 2018. També han entrat la campiona de la WNBA Tamika Catchings, quatre vegades campiona olímpica; les entrenadores Kim Mulker i Barbara Stevens, i els tècnics Eddie Sutton i Rudy Tomjanovich.