La mare de l'entrenador Pep Guardiola, Dolors Sala Carrió, va morir ahir als 83 anys a Manresa per coronavirus, segons va anunciar el Manchester City, l'equip que entrena actualment el tècnic santpedorenc.

Dolors Sala estava casada amb Valentí Guardiola, i un altre fill seu, Pere Guardiola, també està relacionat amb el futbol, en el seu cas com a màxim accionista del CF Girona. A més, tenia dues filles, l'Olga i la Francesca.

«La família del Manchester City està desolada en haver d'informar de la mort de la mare del Pep, Dolors Sala Carrió», afirmava el club anglès en un tuit, i que «tothom involucrat en el club envia el seu més emotiu afecte en aquest moment al Pep, la seva família i tots els seus amics», va afegir el Manchester City.

Al llarg del dia d'ahir, Pep Guardiola va rebre missatges de condol, sobretot de tot el món relacionat amb el futbol, inclòs el Reial Madrid, l'etern rival, que també s'hi va afegir. El club blanc és el contrincant del Manchester City a la Lliga de Campions, i queda pendent el partit de tornada dels vuitens de final. A l'anada, al Santiago Bernabéu, els anglesos es van imposat 1 a 2. També el Barça s'hi va afegir: «Des del FC Barcelona lamentem la pèrdua de Dolors Sala, en aquests moments tan difícils, i ens sumem a les mostres de condol, especialment per a Pep Guardiola, familiars i amics. Descansi en pau», deia el seu escrit.

Dolors Sala, com també el seu espòs Valentí, era una gran aficionada al futbol blaugrana, tot i que arran de la marxa del Pep al Bayern, i ara al City, sempre comentava que «som culés, però desitgem el millor per al nostre fill», sobretot quan es referia als enfrontaments entre l'equip del Pep i el Barça, i afegia que «ell és un malalt del futbol, abans d'un partit ni esmorza ni dina».

Cal recordar que precisament fa dues setmanes Pep Guardiola va donar un milió d'euros a la Fundació Àngel Soler Daniel, que gestiona el Col·legi de Metges de Barcelona, per comprar i produir material i equipament sanitari en la lluita contra la pandèmia del coronavirus.

Guardiola també estava involucrat en els projectes de recerca per obtenir medicaments que impedeixin la transmissió de la Covid-19, així com de la vacuna contra aquest coronavirus, en els quals estan treballant el doctor Bonaventura Clotet i l'investigador Oriol Mitjà.