El vicepresident institucional del FC Barcelona, Emili Rousaud, un dels qüestionats anteriorment pel president Josep Maria Bartomeu, va assegurar ahir, respecte del Barça Gate, el cas d'espionatge del club a les xarxes socials, que a la junta directiva es va optar per fraccionar les factures per evitar «controls interns», i que fruit d'això diversos directius, entre els quals ell, van demanar al president que avancés les eleccions.

«No és que ho digui l'auditoria, és un fet i ja sabem que es van fraccionar factures per evitar controls interns. Soc al Comitè d'Adjudicacions i aquestes factures es van dividir, és una realitat», va afirmar Rousaud en declaracions al programa Aquí, amb Josep Cuní de la Cadena Ser.

El Barça Gate, destapat també a la Cadena Ser, neix amb el pagament d'un milió d'euros del FC Barcelona a l'empresa I3Ventures per monitoritzar les xarxes socials, si bé algunes dels suposats comptes controlats per l'empresa es dedicaven a criticar jugadors en actiu de club, com Leo Messi o Gerard Piqué, expresidents com Joan Laporta o el candidat a les eleccions Víctor Font.

Amb la sortida a la llum d'aquest cas, negat pel FC Barcelona en un comunicat en què assegurava que no s'havia demanat en cap moment a l'empresa que critiqués ningú ni ataqués rivals de Bartomeu o de l'entitat, diversos directius van mostrar el seu descontentament amb la situació al president, a qui van demanar convocar eleccions aquest estiu, cosa que va negar el mandatari.

«Sempre intento actuar amb honestedat, entenc que, al president, aquestes discrepàncies o el fet de voler arribar al fons de certes qüestions per aclarir-les potser no li ha agradat», diu Rousaud.

L'encara vicepresident també va destapar que Bartomeu intenta degradar quatre directius, Emili Rousaud, Quique Tombas, Josep Pont i Silvio Elías, els que van qüestionar el Barça Gate. «Bartomeu em va trucar i em va dir que volia fer una remodelació a la junta i que tenia recels amb alguns directius, entre els quals jo. Em va dir que hi havia filtracions que van molestar jugadors i que jo posava en dubte el treball dels executius», denuncia, i afegeix que «segons els estatuts, el president ens pot degradar, però com a càrrec electe no em pot expulsar. He llegit que no vull dimitir; no és això, no he pres una decisió i, per tant, ara no tinc la predisposició a fer-ho. Vull reflexionar i demano calma».

Relleu de Bartomeu

El directiu Rousaud va reconèixer que ser president del Barça és una cosa que encara li fa «molta il·lusió», si bé el seu camí com a possible candidat continuista pot estar ja torpedinat. «Cal veure si les condicions són adequades. Una candidatura continuista d'una junta que no tingués suficient credibilitat, no tindria gaire sentit», va confessar.