Crec que algú ha ficat mà a la caixa. Pagues un milió d'euros per un treball que té un cost de mercat de 100 mil. Qui ha estat? En absolut és algú de la junta, no sé qui ha estat, però es pot sospitar ... ». Més clar i contundent impossible. Aquestes són les acusacions que ha fet avui a RAC 1 Emili Rausaud, un dels vicepresidents del Barça que va presentar la dimissió ahir. No només això, sinó que Rousaud va assegurar que més enllà dels sis membres de la junta que han presentat la seva renúncia altres tres estarien prop de fer-ho, el que deixaria pràcticament en escac i mat a la figura del president Josep Maria Bartomeu.

La dimissió de sis directius és el moviment de resposta d'aquest grup de membres de la junta, després que Bartomeu demanés la seva marxa per la falta de confiança cap a Rousaud i Tombas, però també a Sílvio Elías i Josep Pont.

La sorpresa s'ha produït quan a aquests quatre s'han afegit dos més: Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia. Tots ells han dipositat en una notaria una carta de dimissió i posteriorment han comunicat la seva decisió al president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu.

Segons els estatuts, Bartomeu pot continuar amb el seu mandat, que venç al juny de 2021, tot i que aquesta decisió el posa en un compromís, ja que es posa en dubte el seu lideratge, així com la cohesió de l'equip directiu.

L'anomenat 'Barça Gate' per la presumpta utilització d'una empresa per influir negativament en el prestigi en les xarxes socials de jugadors, ex jugadors i part de l'entorn del club sense coneixement de part de la directiva ha estat la gota que ha fet vessar el got.

A la carta de comiat dels dimissionaris, els sis directius asseguren que han pres la decisió al veure's incapaços «de revertir els criteris i les formes de gestió del club davant els importants reptes de futur i, especialment, a partir del nou escenari post pandèmia en la que es preveu una important crisi econòmica».

»Demanem que una vegada es presenti el resultat de l'auditoria encarregada a PWC -per l'esmentat 'Barça Gate'-, es depurin responsabilitats així com l'eventual rescabalament patrimonial que correspongui. Com a últim servei al nostre club, recomanem que tan d'hora com les circumstàncies ho permetin convocar unes noves eleccions que permetin, amb tota la 'autoritas', gestionar el club de la millor manera possible davant els importants reptes del futur més immediat».

Des que al juliol del 2015 guanyés de forma folgada les eleccions a la presidència del Barcelona, els canvis en la junta directiva de Josep Maria Bartomeu han estat una constant. Sobre un total de 21 components, 11 han presentat la seva renúncia en un moment o altre i per diferents motius.