Jesús Ruiz Pueyo, de Terrassa, és el delegat del Comitè Tècnic d'Àrbitres a Manresa. Ho és des del febrer del 2016 quan va substituir Rafel Garcia Casas. A més a més de portar la delegació del Bages, el Berguedà i la Cerdanya, també fa d'informador d'àrbitres de Segona Divisió B.

Ara mateix, com totes les persones que la Federació Catalana de futbol té assegurades, es troba sota el paraigua d'un ERTO.

«En el nostre cas hem rebut 25 sol·licituds, que és un nombre que podem considerar força habitual. Aquests, quan es reprengui l'activitat, hauran de passar el cor-responent procés de selecció i, segons les necessitats de la delegació, n'agafarem més o menys, però comptem que entre 10 i 15, segur. Darrerament, ens movem entre els 60 i 65 col·legiats a la nostra delegació, que assumeixen el gruix dels partits d'aquestes comarques. Aquesta setmana, els delegats del Comitè Tècnic d'Àrbitres vam tenir una reunió telemàtica amb el president i ens va comentar que tot estava congelat i no se sabia res de com aniria», ha comentat Ruiz Pueyo.

Com en el cas de les competicions de futbol, els àrbitres estan pendents dels seus possibles ascensos i descensos de categoria. Segons Ruiz Pueyo, «no se sap quina serà la decisió al respecte. Segurament variarà molt si al final es poden acabar o no els campionats».

De la delegació de Manresa, l'àrbitre més qualificat en aquest moment és el jove Bilal Doudou, que des de la temporada passada arbitra partits de Primera Catalana. Ruiz Pueyo diu que «ha estat de mala sort. Primer el van haver d'operar d'un genoll, i quan ja estava recuperat, va haver de ser intervingut de l'altre. En aquest sentit ja el vam aconsellar que es recuperés del tot, i encara que s'hagi de passar aquesta temporada pràcticament en blanc, podrà mantenir la categoria».