La Federació Catalana de Futbol (FCF) va celebrar ahir, dijous, una reunió telemàtica de la junta. Els directius van aprovar, com s'esperava, donar per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019-2020 que depenen de la pròpia federació, en les modalitats de futbol, futbol sala i futbol platja, atenent a la recomanació emesa per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, a proposta de la Mesa Sectorial de l'Esport de Catalunya.

A partir d'aquí, s'obrirà al llarg de les properes setmanes una consulta entre els clubs catalans per conèixer la seva opinió sobre com concloure els campionats, abans d'adoptar una resolució posteriorment pel que fa a ascensos/descensos o la seva nul·litat. Aquesta consulta finalment no serà vinculant i serà la mateixa federació la que prendrà la decisió final.

D'altra banda, la Federació Catalana ha decidit continuar l'estudi i confecció del programa econòmic de congelació i reducció temporal de les quotes federatives a clubs i federats de cara a la temporada 2020-2021, així com d'ajut a la tresoreria de les entitats. La presentació d'aquest paquet de mesures compensatòries es farà en l'assemblea general de la FCF, i en el supòsit que no es pugui celebrar en les dates habituals amb motiu de la situació a causa de la Covid-19, es donarà a conèixer amb anterioritat a l'inici de les competicions.