L'edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que s'havia de córrer el passat mes de març, es disputarà finalment la darrera setmana del mateix mes de març però de l'any que ve. Després d'avaluar com ha quedat el calendari ciclista degut a la pandèmia de la Covid-19, la Volta del centenari no tindrà lloc aquest any 2020 per tal d'afrontar-la amb les màximes garanties el 2021.

"La prioritat absoluta ara és la lluita contra el coronavirus i evitar la seva propagació. El calendari ciclista que ha fet oficial la UCI per aquest any ha quedat reduït a pràcticament tres mesos, i el que tenim clar és que volem celebrar una edició 100 amb les màximes garanties i amb les millors figures mundials", ha comentat el director general de la Volta, Rubèn Peris.

Tenint en compte que les competicions esportives amb gran afluència de públic a Catalunya no estaran permeses en els propers mesos, i amb un calendari on es preveu la disputa del Tour de França al mes de setembre, i posteriorment la celebració del Giro d'Itàlia i la Vuelta a Espanya, a banda de la disputa del Mundial de Ciclisme, les opcions per tal de celebrar la Volta de forma satisfactòria aquest mateix any són molt limitades.

"Tenim claríssim que no volem fer la Volta a qualsevol preu. No tindria sentit fer-la coincidint amb el Tour, el Giro o la Vuelta, competint pels millors corredors i les audiències televisives. Tampoc ens plantegem fer-la en un format reduït de dies. Per això creiem que la opció més sensata i adient és fer-la en les nostres dates habituals l'any 2021", ha confirmat Peris.

"Hem de ser positius, i estem segurs que l'espera valdrà la pena. Tot i no fer-la aquest 2020, l'any vinent seguirà sent la Volta del centenari, una efemèride molt especial, i una xifra que en les proves per etapes només han aconseguit el Tour de França i el Giro d'Itàlia", ha afegit.

La Volta Ciclista a Catalunya vol agrair la comprensió per aquesta decisió a totes les parts implicades, especialment a les institucions com la Secretaria General de l'Esport i l'Agència Catalana de Turisme, així com les Diputacions i les poblacions que són escenari de sortida o arribada d'etapa, entre elles Manresa, amb qui espera seguir comptant per a l'edició 100 de la cursa.

La Volta Ciclista a Catalunya, que va viure la seva primera edició l'any 1911, s'havia celebrat de forma ininterrompuda des de l'any 1939, just després de la Guerra Civil Espanyola. Ara haurà d'afrontar un petit parèntesi per tornar amb més força l'any 2021.