«Que la Covid no aturi la teva solidaritat». Amb aquest lema, els organitzadors dels Batecs Solidaris han decidit transformar la cursa en un esdeveniment virtual a les xarxes amb la finalitat d'aconseguir finançament per lluitar contra els efectes del coronavirus, de de les seves organitzacions.

Així, Ampans i la Fundació Convent de Santa Clara, amb el suport de CaixaBank i la Fundació La Caixa, esperen el suport dels més de 600 corredors de cada edició i ampliar-lo a més persones.

La Cursa dels Batecs Solidaris manté la data prevista del 10 de maig i en lloc del parc de l'Agulla aquesta setena edició se celebrarà a l'interior dels pisos, en patis, terrasses, balcons o carrers (ara que ja es podrà fer esport).

La prova tenia previstos dos recorreguts de 10 km i 5 km corrent, i 5 km caminant. Ara però, arran del confinament, no es podrà fer en els termes previstos i abans de suspendre-la els organitzadors han decidit transformar-la en virtual. Han obert un enllaç d'inscripcions a la web www.batecssolidaris.cat. El preu recomanat és de 10 euros que aniran repartits íntegrament a les dues organitzacions, però les donacions són voluntàries. A canvi es rebrà un número de dorsal mitjançant correu electrònic que es podran imprimir a casa, encara que tothom podrà córrer amb dorsal o sense, i pujar vídeos i fotos a les xarxes socials que testimoniïn la seva participació amb el hashtag # BatecsSolidarisConfinats.

Ampans destinarà els diners recaptats a la compra de material de protecció davant del coronavirus per a les 400 persones que viuen confinades a les llars i residències de l'entitat. La Fundació Convent de Santa Clara destinarà la recaptació al suport a famílies damnificades per la Covid-19, garantint menjar i sostre. Com en altres edicions, CaixaBank i la Fundació La Caixa es compromet a doblar en euros cada donació.