La represa de l'activitat esportiva es produirà sota el protocol que estableix el Consell Superior d'Esports (CSD), amb quatre fases.

Fase 1. Individual o bàsica

A l'inici d'aquesta fase, els serveis mèdics hauran de fer un examen a l'esportista, que inclourà una prova de presència de material genètic viral. Els positius, tot i asimptomàtics, no podran iniciar la pràctica esportiva. Els esportistes que hagin obtingut un resultat favorable a la prova mèdica s'entrenaran sols. Mantindran el confinament al domicili, residència esportiva o allotjament temporal.

Es prioritzarà l'ús d'espais a l'aire lliure. En el cas de les competicions professionals, l'entrenament es realitzarà a les instal·lacions dels clubs, sempre que compleixin les mesures sanitàries. Els centres esportius s'han de desinfectar a fons abans de la seva reobertura. Mínim dues vegades al dia s'haurà de fer una neteja de les superfícies de contacte manual, com panys, poms, baranes, bancs, cadires i banys.

L'esportista portarà guants i tindrà cura de no tocar en el possible objectes o equipament d'ús col·lectiu. En el cas de la cursa a peu, haurà de guardar una distància mínima de dos metres amb altres corredors.

Fase 2. Entrenament mitjà

S'aconsella realitzar aquesta fase en forma de concentració, vivint els esportistes preferiblement en centres d'entrenament amb residència on puguin romandre tot el dia sota un règim d'allotjament individual a les habitacions.

Es recuperaran els entrenaments i, en el cas d'esports d'equip, els treballs tàctics no exhaustius. L'entrenador i la resta de l'equip tècnic portaran guants i mascareta i guardaran una distància mínima de 2 metres. Les accions conjuntes es faran en grups reduïts, amb torns perquè coincideixin en el terreny el mínim nombre d'esportistes.

Els esportistes no podran compartir cap material, ni aliments, menjar o material sanitari i no tindran personal de suport o encarregats de material durant l'entrenament. A més, no s'admetrà la presència de mitjans de comunicació en les zones d'entrenament i es reforçaran les mesures d'accés als centres d'entrenaments.

En els restaurants o cafeteries, els àpats es lliuraran als esportistes en contenidors tancats, individuals i ja desinfectats. Es mantindrà el protocol mèdic i sanitari i els serveis de fisioteràpia es limitaran a l'imprescindible.

Fase 3. Precompetició

S'intensificaran els entrenaments i els treballs tàctics, sent aconsellable que es realitzi en fase de concentració. Les accions en grup seran de fins a 14 persones, per torns. L'entrenador i membres del seu equip tècnic seguiran portant guants i mascareta i guardaran una distància mínima de dos metres entre persones.

L'ús de gimnasos començarà a ser recurrent, sota un protocol de desinfecció que continuarà vigent en tota la instal·lació. La presència de mitjans de comunicació seguirà sent restringida i els esportistes seguiran sense compartir material entre ells.

Es repetirà el control mèdic als esportistes i s'estendrà a tots els que comparteixen el centre d'entrenament, així com al personal de suport. Les fases 1, 2 i 3 sumaran un mínim de tres a quatre setmanes.

En cas d'un positiu en qualsevol d'aquestes tres fases, s'aïllarà immediatament i es realitzarà la prova a tot el grup d'entrenament, cos tècnic i personal del centre amb el que hagi pogut mantenir contacte. Tots ells quedaran apartats fins a conèixer el resultat i es procedirà a la neteja i desinfecció de la instal·lació.

Fase 4. Competició

Arribarà quan les autoritats sanitàries i esportives ho decideixin. La regla general és que totes les competicions seran a porta tancada i que les competicions de la temporada 2019-20 seran breus. En el cas que es requereixi l'ingrés de material o personal forà, es farà sota coordinació amb el ministeri d'Afers Estrangers, UE i Cooperació i el ministeri d'Interior.

En funció de la situació, es permetria una capacitat limitada de fins a un màxim del 50%. El període mínim entre el final de la fase 3 i l'inici de les competicions serà d'una setmana.

En les lligues, el temps entre jornades serà informat pels metges de cada esport i especialitat, tenint en compte el nombre de partits a disputar i la coincidència amb l'inici d'estiu, amb el consegüent augment de la calor i humitat. S'evitaran competicions massives, amb sortides per grups limitats.

Les mesures de seguretat sanitària s'estendran als mitjans de comunicació presents. Durant aquesta fase, es repetirà el control mèdic per tercer cop i es reprendran els massatges esportius i tractaments de fisioteràpia.