«Que la Covid no aturi la nostra solidaritat». Amb aquest lema, els organitzadors dels Batecs Solidaris, Ampans i Fundació Convent de Santa Clara han decidit transformar la cursa de cada any pels voltants del parc de l'Agulla en un esdeveniment virtual a les xarxes socials, amb la finalitat d'aconseguir finançament per lluitar contra els efectes del coronavirus. Així, Ampans i la Fundació Convent de Santa Clara, amb el suport de CaixaBank i la Fundació La Caixa, esperen demà el suport dels més de 600 corredors de cada edició i ampliar-lo a més persones. En aquests moments, el nombre d'inscrits supera amb escreix els 400, entre ells la corredora de muntanya Núria Picas i la santvicentina campiona special olympics Amaia Valentín.

La Cursa dels Batecs Solidaris de demà (setena edició) se celebrarà a l'interior dels pisos, en patis, terrasses, balcons o carrers (ara que ja es pot fer esport).

Les inscripcions es poden fer a la web www.batecssolidaris.cat. El preu recomanat és de 10 euros que aniran repartits íntegrament a les dues organitzacions, però les donacions són voluntàries. A canvi es rebrà un número de dorsal mitjançant correu electrònic que es podran imprimir a casa, encara que tothom podrà córrer amb dorsal o sense, i pujar vídeos i fotos a les xarxes socials que testimoniïn la seva participació amb el hashtag #BatecsSolidarisConfinats.

Ampans destinarà els diners recaptats a la compra de material de protecció davant del coronavirus per a les 400 persones que viuen confinades a les llars i residències de l'entitat. El seu director, Toni Espinalt, ha comentat que «aquesta crisi del coronavirus està essent un repte important per Ampans, en el sentit de vetllar per la salut de les persones que tenim al nostre càrrec. Hem hagut d'adaptar-nos amb el gran equip de professionals que tenim, compromesos amb les persones i amb l'entitat. Hem hagut d'invertir millers d'euros en protecció i adaptació d'hospitals de campanya que sortosament no hem hagut d'utilitzar. Sigui com sigui esperem que d'aquesta crisi n'haguem après alguna cosa, almenys la solidaritat.

La Fundació Convent de Santa Clara destinarà la recaptació al suport a famílies damnificades per la Covid-19, garantirà menjar i sostre. Sor Lucía Caram ha dit que «aquesta edició dels Batecs Solidaris l'hem de fer confinats. En el nostre cas, volem donar suport a les famílies necessitades.»