Scott Eatherton és el primer fitxatge oficial del Baxi per a la temporada 2020-21. El club manresà va fer oficial ahir al migdia un secret conegut que suposarà, a priori, un salt de qualitat a l'equip.

Es tracta d'un pivot nord-americà de 2,06 metres i 28 anys que prové del Basketball Lowen Braunschweig, de la Bundeslliga alemanya, la màxima categoria, i que signa per a dues temporades amb el Baxi Manresa. El seu rendiment durant les tres temporades que ha jugat al club alemany ha estat molt alt. De fet, en aquest últim curs ha estat el màxim anotador i rebotejador de la lliga, a més d'obtenir el premi al millor jugador de la temporada.

Eatherton ja té una àmplia experiència de 5 anys a Europa. Abans de les tres temporades al Braunschweig, el pivot nord-americà va passar pel Goettingen, també a Alemanya, i el Moncada Agrigento italià.

Un jugador polivalent

El nou fitxatge del Baxi Manresa és un jugador polivalent a la pintura, amb bon llançament de curta distància i amb un gran domini del rebot defensiu. Tenint en compte la seva posició, també és atrevit en el llançament de tres, amb bons percentatges d'encert a la línia de 6,75. Tot i que aquesta última temporada va aconseguir un 23,8% d'encert al llançament de tres, fa dos anys va firmar un 31,3% d'encert en triples.

El periodista Tobias Feuerhahn, del Braunschweiger Zeitung, ha seguit durant les últimes dues temporades la trajectòria d'Eatherton. Segons va explicar a Regió 7 el 26 de maig, es tracta d'un jugador que «és bo ofensivament, sobretot en el bloqueig i continuació, i té una gran comprensió del joc».

Feuerhahn subratlla que el seu punt dèbil pot arribar en el joc defensiu. «La seva alçada, no gaire elevada, provoca que sovint hagi de lluitar molt contra jugadors més alts que ell», afirma. El periodista alemany destaca el seu caràcter «agradable» i assegura que fa amics amb facilitat.