L'Espanyol ha signat una clara victòria (2-0), molt necesitada per als blanc i blaus, contra l'Alavés al RCDE Stadium amb dos gols del central cedit pel Girona, Bernardo, i Wu Lei, en un partit marcat per l'expulsió del porter Pacheco per unes mans fora de l'àrea al minut 19.

El partit ha arrencat sense domini clar. Els dos conjunts mostraven més gana que ordre en una trobada atípica, sense aficionats a causa de les restriccions pel coronavirus. Més enllà d'una acció de Calleri, que ha estat a prop de robar la pilota a Pacheco en el primer minut, no hi ha hagut ocasions clares.

Al minut 19, el porter ha tornat a ser protagonista. De manera inexplicable, el porter ha atrapat una pilota amb les mans fora de l'àrea i ha estat expulsat. Edgar ha deixat el terreny de joc i ha entrat Roberto, un antic conegut de l'afició blanc i blau. Embarba ha llançat la falta i el seu xut ha xocat contra la barrera.

En qualsevol cas, el partit era ara molt favorable per a l'Espanyol, contra deu. La presència de l'amfitrió en l'àrea rival era molt més gran ara. Wu Llei era un dels més actius: fins i tot ha marcat un gol, anul·lat per fer-ho amb la mà, i en la següent jugada ha intentat un xut creuat davant Roberto, sense èxit.

Era un monòleg l'Espanyol. Abans de la mitja part, els catalans han gaudit d'una doble ocasió molt clara: xut de Dídac que rebutja el porter i Embarba ho ha intentat de nou amb una xilena. Els d'Abelardo volien fer mal abans d'anar-se'n als vestidors per decantar clarament el xoc.

El premi l'ha recollit Bernardo en el temps afegit de la primera meitat. El defensa ha rematat de cap una centrada d'Embarba i en aquesta ocasió Roberto no ha pogut evitar l'1-0. Era, fins ara, el millor guió possible per als blanc i blaus i un malson per l'Alavés, que després de l'expulsió no havia trepitjat l'àrea rival.

Wu Lei ha accelerat els esdeveniments amb el segon gol just a la represa. L'extrem xinès ha rematat una passada en profunditat d' Embarba i ha aplanat el camí. Abelardo ha aprofitat per refrescar l'equip amb un doble canvi: han entrat Raúl de Tomás i Darder.

El tècnic local volia sentenciar el pols per la via ràpida. Garitano ha replicat amb altres dues substitucions: Rioja i Pina oxigenaron el bloc. L'Espanyol, amb un avantatge còmode en el lluminós, ha baixat una marxa. L'Alavés ha intentat acostar-se als dominis d'Oier, però la sensació de perill era nul·la.

La insistència blanc i blau seguia. L'equip, cuer de Primera divisió, volia demostrar a la seva afició absent que tenen arguments per creure en la permanència. Darder ha dinamitzat l'atac davant un rival anul·lat des de feia molts minuts, tot i que Raúl de Tomás no rebia moltes pilotes. El partit ha acabat sense més sorpreses.

De moment l'Espanyol suma 23 punts i queda a tres de la permanència que marca un Celta que a les 5 de la tarda rep a casa el Vila-real.

2 - RCD Espanyol: Oier; Javi López, Bernardo, Cabrera, Dídac; Melendo (Vargas, min.78), David López (Iturraspe, min.85), Marc Roca; Embarba (Darder, min.51), Calleri (Ferreyra, min.85) i Wu Lei (Raúl de Tomás, min.51).

0 - Alavés: Pacheco; Ximo Navarro, Laguardia, Ely (Pina, min.55), Duarte; Camarasa (Borja Sainz, min.82), Fejsa (Luis Rioja, min.55), Martín, Edgar (Roberto, min.21); Aleix Vidal (Pere Pons, min.46) i Burke.

Gols: 1-0, min.45: Bernardo; 2-0, min.47: Wu Lei.

Àrbitre: González Fuertes (comitè asturià). Ha expulsat Pacheco (min.19). Ha amonestat Embarba (min.4), Wu Lei (min.26), Rioja (min.65) i Raúl de Tomás (min.73).