Els gimnasos de Manresaatenent-se a la major flexibilitat que permet la fase 3 de desescalada. Tot i això, ho han hagut de fer amb els corresponents protocols de seguretat per evitar contagis de coronavirus. En la majoria dels casos s'ha hagut de limitar l'aforament fins al 50%. Aquest és el cas del Cube i el Duo. El seu director Lluís Serracarbasa ha comentat que "d'un aforament de 1.400 persones hem de passar a uns 700, això tenint en compte que en cadascuna de les sales s'ha de mantenir les distàncies entre les persones. Hem hagut de modificar tots els horaris considerant que entre classe i classe ha de passar mitja hora. Intentem que els esportistes no es trobin pels passadissos. En les zones comuns s'ha d'utilitzar mascareta i per les classes dirigides no cal la cita prèvia. Les úniques parts del gimnàs que es mantenen tancades són les zones termals".

Del Gimnàs Vela, el seu reposable, Pere Arévalo ha fet saber que "seguim els protocols establerts amb catifa desinfectant a l'entrada, prenem la temperatura i és obligatori utilitzar mascaretes als passadissos. Per a les classes dirigides no fa falta fer cap reserva".

Esport7 és un gimnàs que fa bàsicament arts marcials però també manteniment. Maurici Casasayas apunta que "tenim tots els elements per desinfectar i les corresponent senyalitzacions. En el cas del judo, que és un esport de contacte, ens hem hagut de reinventar i fem exercicis que potser havíem deixat de tpracticar. Cal amotllar-se fins que sigui permès el contacte encara que sigui tota la classe amb el mateix company. A Andorra avui mateix ja ha quedat permès".

Ferran Cabanes, director de l'Ateneu Les Bases ha parlat "d'incertesa dels usuaris. Tenen molts dubtes tot i que nosaltres hem intentat informar per les xarxes socials de les mesures que s'ha de seguir segons els protocols establerts. En el nostre cas i de cara a les classes dirigides donen l'oportunitat, a qui vulgui, de fer reserves on-line, tot i que no hi ha cap obligació".