El Manchester City ha aconseguit aquest dijous una intranscendent golejada davant el Liverpool (4-0), ja campió de la Premier League i als què els de Pep Guardiola van fer el passadís, en una trentena segona jornada en què el Tottenham veu allunyar-se les seves opcions europees després de caure davant el Sheffield United (3-1).

Després que els 'reds' asseguressin la setmana passada el títol de manera matemàtica 30 anys després, el conjunt 'citizen' ha pogut a el menys rescabalar-se de l'aclaparadora superioritat en la taula dels de Jürgen Klopp -que es van proclamar campions amb 23 punts de diferència-, que van formar així i tot amb el seu onze de gala.

No obstant això, la falta de pressió va pesar a l'campió, que va marxar amb un voluminós 3-0 a la mitja part en l'Etihad Stadium. Kevin De Bruyne, de penal als 25 minuts, va fer el primer d'un City deslligat; només deu minuts després, Sterling va superar també a Alisson després de rebre una bona assistència de el jove Phil Foden, que es va unir a la festa golejadora a l'aprofitar, en el 45, una passada de De Bruyne.

El mateix de Oxlade-Chamberlain en pròpia porta va augmentar el compte de el quadre local, en què el martorellenc Eric García va ser titular. Amb això, el City oblida la derrota davant el Chelsea (2-1), que va provocar la victòria de el Liverpool.

Per la seva banda, el Tottenham ha caigut davant el Sheffield United a Bramall Lane, un resultat que li distància de la zona continental, a la qual s'acosten els de Chris Wilder (47). Els de José Mourinho es queden amb 45 punts, a set de el lloc d'Europa League que marca el Manchester United.

El noruec Sander Berge va estrenar el marcador per als locals a la mitja hora; Harry Kane, va aconseguir anotar poc després, però l'àrbitre el va anul·lar per mà prèvia. Lys Mousset i Oliver McBurnie, al 69 i el 84, van incrementar la renda, i Kane va aconseguir descomptar abans del descompte.