Final poc previst el de l'assemblea del CE Manresa celebrada ahir al matí a la tribuna del Nou Estadi del Congost, un escenari inèdit, a l'aire lliure, per complir els protocols de seguretat pel coronavirus. La trobada d'associats, degudament separats per les distàncies reglamentades, estava convocada perquè la junta gestora de l'entitat, presidida per Ruth Guerrero, fes balanç de la seva gestió de sis mesos, però sobretot per a la convocatòria d'eleccions.

Davant la situació de crisi econòmica que pateix el club, tot feia pensar que la candidatura dels actuals directius provisionals podria ser l'única. Però en el torn de precs i preguntes, ahir, l'expresident José Luis Correa, molt molest per com s'ha tractat, al seu parer, Luis Villa (l'anterior president i membre de les seves juntes directives), no va descartat la possibilitat de presentar una alternativa a l'actual gestora: «Ho valorarem i, si surt una segona opció, a veure si podem formar, entre tots, inclosos els de la gestora, una junta conjunta, com vam fer nosaltres en el passat. Si això es així, demostraria que les coses funcionen». Correa també va afirmar a Regió7 que «dar-rerament m'està trucant gent interessada a formar una candidatura, però el més segur és que jo no hi sigui». Cal recordar que José Luis Correa va deixar la presidència del CE Manresa el gener del 2019 per problemes econòmics personals.

Abans que Correa va parlar Luis Vila (va haver de dimitir el gener de l'any passat en ser suspesos un gran nombre de partits amistosos per impagaments arbitrals). Ell es va mostrar «indignat» perquè li van canviar el pany del bar del Nou Estadi, que ha gestionat els darrers deu anys. Després de recordar els temps viscuts a l'entitat i les penúries econòmiques del 2019, Villa ha considerar que «és molt lleig el que s'ha fet, tenint en compte que al bar hi tinc moltes pertinences. He après la lliçó». La seva dona, Sandra Benítez, va asseverar que «cal tenir principis, això és el que m'han ensenyat, i aquesta gestora no els ha tingut».

El punt de la concessió del bar (com dèiem el gestionava Luis Villa i la seva família) va ser el més polèmic d'una assemblea que va durar més de dues hores. Sobre això, Ruth Guerrero va admetre que «potser hem d'assumir l'error dels tempos, però no ha estat intencionat. Es va parlar amb l'Ajuntament, que té en propietat els mòduls del bar. La junta gestora va decidir no renovar l'acord que hi havia per la concessió. A partir d'ara volem un contracte reglat que s'ajusti a la llicència d'ús amb unes condicions molt clares. Això no impedeix que valorem el treball fet per Luis Villa aquests anys en unes situacions complicades».

L'assemblea va començar amb el balanç de la mateixa presidenta Ruth Guerrero d'uns mesos «difícils, agreujats per la crisi del coronavirus. Fins ara hem complert els punts que ens havíem proposat. Hem eixugat el deute amb la Federació Catalana de futbol pel que fa als arbitratges i el projecte que tenim al cap és el de la sostenibilitat econòmica i el de professionalització de l'entitat, que no vol dir que fins ara no hi hagi hagut gent professional en les diferents feines. Les estades d'aquest mes de juliol, el Campus Xavi i el Training Experience, són exemples de la millora de la imatge de l'entitat». Cal recordar que la junta gestora és integrada per Ruth Guerrero, Manel Villaplana, José Luis Pérez, David Luis, Txema Pulido, Pere Arévalo i Francesc Soria.

Pel que fa al procés electoral aprovat per unanimitat pels associats, té el calendari establert següent: fins al 8 de juliol, exposició de la llista de socis; fins a l'11, verificació del cens; del 12 al 18, presentació de candidatures; el dia 21, proclamació de candidatures; fins al 31, campanya electoral; i el 4 d'agost, eleccions, sempre que hi hagi més d'una candidatura. Entre els socis es va acceptar, sense necessitat de fer sorteig, i com a junta electoral, els voluntaris Abel Monrós, Lluís Arce i Germán Montero.