L'organització de la Salomon Ultra Pirineu ha anunciat la suspensió definitiva de la prova del 2020 a causa de la covid-19. Les darreres informacions sobre l'evolució de la pandèmia han fet que no es pugui garantir la seguretat de corredors, voluntaris, tècnics i públic. En un comunicat emès ahir, els organitzadors explicaven que «confiàvem que podríem aconseguir-ho, que la situació general i les condicions sanitàries serien prou bones per celebrar la Salomon Ultra Pirineu aquest octubre. Per això hem seguit treballant atents a totes les novetats i en estreta col·laboració amb les autoritats sanitàries i ter-ritorials, per tal de garantir una cursa segura per a tothom».

Els rebrots i la situació del país provocada per la pandèmia han fet que l'organització no pugui garantir els requisits i per tant s'ha optat per la suspensió de la prova.

«Ens hauria agradat retrobar-nos, però la prioritat és cuidar-nos a nosaltres, família i amistats, i molt especialment a les persones grans. Les muntanyes seguiran allà esperant-nos per quan puguem tornar-hi i estem convençuts que el 2021 viurem una Salomon Ultra Pirineu molt especial», han explicat.

La Salomon Ultra Pirineu, de 94 km i que per a molts és gaudir i descobrir el parc natural del Cadí Moixeró, s'havia de celebrar el 2, 3 i 4 d'octubre d'aquest any des de Bagà. Per començar a preparar l'edició del 2021, l'organització ja ha habilitat a la pàgina web un apartat amb preguntes freqüents on els corredors poden trobar tots els detalls sobre l'edició.