L'accidentada última jornada de LaLiga SmartBank, enmig de la polèmica per l'ajornament del Deportivo-Fuenlabrada, va propiciar el descens matemàtic precisament del club de La Corunya, sense jugar, així com del Numància, mentre que Lugo i Albacete, que van guanyar els seus partits, van aconseguir la permanència i l'Osca el lideratge i el títol de campió.

Tot va canviar quan, poc abans de l'inici de la jornada, va saltar la notícia que s'ajornava el Deportivo-Fuenlabrada degut a diversos casos positius de coronavirus a la plantilla madrileña. La resta de la jornada, per decisió de Laliga i RFEF, va seguir amb normalitat.

Sense jugar, sense poder fer res, un històric com el Deportivo de la Corunya jugarà la següent temporada a Segona Divisió B. També el Numància, malgrat la seva victòria sobre el Tenerife (2-1), va consumar el seu descens a la tercera categoria.

Per contra, el Lugo va guanyar al Mirandés (2-1) amb remuntada inclosa i doblet de Cristian Herrera i es va guanyar la permanència a Segona. El mateix va fer l'Albacete, que va guanyar in extremis al Cadis al Carranza amb un últim gol de penal de Mesa (0-1).

El Cadis arribava líder a aquesta última jornada i que va perdre la primera plaça en una carambola. El campió d'aquesta lliga SmartBank serà l'Osca, amb un punt més que el Cadis gràcies a l'ensopegada gaditana i la victòria dels aragonesos al Molinón davant el Gijón (0-1), amb gol de Cristo en el minut 73.

Pel que fa al Play-off' d'ascens, caldrà esperar a aquest partit ajornat entre el Deportivo i el Fuenlabrada. El 'Fuenla' es jugarà davant un Depor ja descendit l'últim bitllet de 'Play-off'. Si guanya o empata, el Fuenlabrada optarà a jugar LaLiga Santander.

Per contra, si perd a Riazor davant un Deportivo que intenti salvaguardar el seu honor i orgull, serà l'Elx qui disputi aquest play-off al costat de Saragossa, Almeria i Girona. Els il·licitans van fer la seva part de la feina i van guanyar a casa a l'Oviedo (2-1) amb gol final de Pere Milla.