En absència de Marc Márquez, el francès Fabio Quartararo (Yamaha) va tornar a aprofitar la seva oportunitat i va aconseguir la segona victòria consecutiva en aquest inici de la temporada afectada per la pandèmia del coronavirus, al vèncer amb autoritat al Gran Premi d'Andalusia de MotoGP al circuit Ángel Nieto de Jerez per davant d'altres dos pilots de Yamaha, Maverick Viñales i Valentino Rossi.

El francès, que suma el ple possible de punts de la temporada, i Rossi, van sortir fulgurants a l'apagar-se el semàfor vermell per entrar primer i tercer en la corba de final de recta, amb Maverick Viñales a la segona posició.

Després d'un parell de voltes, Rossi i Viñales van veure com Quartararo marxava en solitari irremissiblement i en la quarta volta ja tenia més de dos segons d'avantatge sobre el duo perseguidor. A Viñales i Rossi se'ls acostaven perillosament els pilots de Ducati, l'australià Jack Miller i l'italià Francesco Bagnaia i una mica més enrere també el nipó Takaaki Nakagami (Honda).

En el vuitè gir la cursa va perdre a Aleix Espargaró (Aprilia), que va anar per terra sense possibilitat de continuar quan lluitava per l'onzena posició amb el seu propi germà, Pol Espargaró (KTM).

I una volta més tard Bagnaia va aprofitar un petit error de Viñales per colar-se per l'interior i situar-se tercer, cosa que va desconcentrar al català, que es va veure també superat per un Jack Miller, que va caure poc després, i l'italià Franco Morbidelli (Yamaha). A nou voltes pel final, un problema mecànic en la Yamaha de l'italià Franco Morbidelli el va fer sortir de la pista quan estava pressionant a Valentino Rossi i al britànic Cal Crutchlow, que va sortir infiltrat per la fractura d'escafoides. Francesco Bagnaia es va haver de retirar quan anava en una còmoda segona posició, que va deixar en mans de Valentino Rossi i Maverick Viñales, al final a favor del de Figueres.

L'italià Enea Bastiniani (Kalex) va aconseguir la seva primera victòria a Moto2, per davant d'un podi completament italià que va conformar amb Luca Marini i Marc Bezzecchi. I el japonès Tatsuki Suzuki (Honda) es va adjudicar la victòria en Moto3, amb el britànic John McPhee (Honda) i litalià Celestino Vietti (KTM) darrera seu.