L'empresa Indoorwall Climbing Centers ha informat de l'obertura, durant el proper mes de setembre, del seu centre d'operacions, direcció i formació a Manresa, acompanyada de la que informen que serà la zona de bloc més gran d'Europa. Les instal·lacions s'ubicaran al carrer Sallent, 38, al polígon dels Dolors, i inclourà 1.500 metres quadrats escalables en una instal·lació tancada.

Segons Indoorwall, el centre «ofereix una infinitat de possibilitats i un disseny espectacular en totes les línies, posant el punt fort en el disseny que fan els enginyers d'Indoorwall». Destaquen que el centre estarà a punt després d'una construcció que només ha durat dos mesos, amb un equip de treball de més de vint persones, i que un dels indrets que poden generar més interès és «la zona kids, amb una ambientació dirigida a l'espectacular muntanya de Mont-serrat, amb la qual cosa es barreja cultura i escalada».

Més de 150 blocs nets

De cara als escaladors que busquin més dificultat, segons Indoorwall, té interès «una zona amb més de 150 blocs nets i un disseny espectacular, a part d'una zona de restaurant». Els propietaris de la instal·lació calculen que «la zona de bloc disposa de més de mil angles, la qual cosa ha dificultat la tecnologia de la construcció. Tot això farà que la sala sigui molt més dinàmica».

Tot i les dificultats que està deparant el 2020 per a les empreses, Indoorwall destaca que en els dar-rers mesos ja han obert dos centres i que el de Manresa serà un dels sis que tenen la intenció d'obrir properament, com ara un parell a Barcelona i un altre a València. Els socis que s'inscriguin a la instal·lació manresana també tindran l'oportunitat d'escalar a les altres.