Els Mundials de motociclisme de velocitat de MotoGP, Moto2 i Moto3 acabaran del 20 al 22 de novembre a l'Autodromo Internacional do Algarve, a Portimão (Portugal), segons han informat aquest dilluns els organitzadors.

La FIM, la IRTA i Dorna Sports han anunciat recentment la incorporació d'un quinzè gran premi al calendari de 2020 del 20 al 22 de novembre com a final de la temporada. Aquest dilluns han anunciat que el lloc triat és el circuit de l'Algarve, la pista de reserva des de 2017 i que farà el seu debut en el calendari.

La pista donarà la benvinguda als Mundials a Portugal per primera vegada des de 2012. A més, el pilot portuguès Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) correrà a casa per primera vegada en la classe regna.

En una nota de premsa, el president de la FIM, Jorge Viegas, assenyala: "Estic molt orgullós que MotoGP torni al meu país vuit anys després de l'últim Gran Premi, que va tenir lloc en el Circuit do Estoril al maig de 2012".

"Vull agrair calorosament a Dorna, al Autodromo Internacional do Algarve i a la Federació de Motociclisme de Portugal per haver aconseguit reunir les condicions necessàries per a l'organització de la final del Campionat del Món de Grans Premis de la FIM de 2020 a Portugal", agrega.

Pel director general del Autodromo Internacional do Algarve, Paulo Pinheiro, "és un gran assoliment" pel seu equip tenir finalment MotoGP. "MotoGP és la cúspide dels esports de motor de dues rodes, i estem molt emocionats de tenir-ho", afirma.

"Ha estat un llarg procés amb Dorna. Teníem un acord en vigor des de 2017, i finalment tot el treball dur va donar els seus fruits. A més d'això, tenir a Miguel Oliveira a la graella de MotoGP i ser capaç de lluitar pel podi serà un complement increïble per a aquesta carrera, i esperem que el Campionat es decideixi aquí".

"Estem treballant per a tenir als aficionats en la nostra carrera, i començarem amb una capacitat de 30.000 aficionats pel cap de setmana de carrera i després decidirem amb Dorna i les autoritats sanitàries les següents etapes. No podem expressar la felicitat que tenim amb aquesta carrera", assenyala.

"Portugal té una llarga història en el nostre esport i hi ha hagut algunes batalles històriques a Estoril. És una cosa molt bona per a nosaltres tenir la possibilitat de tornar a Portugal, especialment amb la participació de Miguel Oliveira, ja que és genial tenir un pilot portuguès competint en el seu propi país. Estem molt contents de córrer a Portimão a la fi d'any", sentència.

Amb aquesta mesura, MotoGP trencarà una de les seves grans tradicions del present segle com és el final en el circuit Ricardo Tormo de Xest, a València, alguna cosa que no ha variat des de l'any 2002.