Després de firmar el seu primer contracte professional, Jana Fernández (18 anys), de Sant Esteve Sesrovires, estarà a cavall del primer equip del FC Barcelona (Lliga Iberdrola) i el filial, que juga a la segona categoria ( Reto Iberdola). Fernández ja va debutar la temporada 2018-19 a la primera plantilla blaugrana, i va ser la segona jugadora més jove a aconseguir-ho des que la secció és professional (ho va fer als 16 anys i 9 mesos).

Jana Fernández ha crescut com a futbolista en les categories de formació del Barça, des de l'equip infantil fins al Barça B actual. Ocupa posicions defensives i aquests dies prepara, amb la resta de companyes del primer equip, la participació als quarts de final de la Champions femenina aquest mateix mes d'agost (el 21 contra l'Atlètic de Madrid a San Mamés).

El dia de la firma del contracte professional, Jana Fernández afirmava que «cal seguir treballant i aprenent. Ser professional m'ho agafo amb molta il·lusió. Tant de bo aconseguim molts èxits i que puguem lluitar per tots els títols».