Rafa Martínez torna a casa. Després de dotze temporades fora del Nou Congost l'escorta jugarà a l'equip que el va fer debutar a la màxima categoria. Als 38 anys, Martínez és el més veterà de la plantilla juntament amb Eulis Báez.

Són pocs dies d'entrenaments, però ja hi ha hagut temps per veure les noves cares de l'equip. Quines són les primeres impressions?

Molt bones. És cert que fa molt de poc temps que ens entrenem, però els jugadors tenen moltes ganes de treballar, estan motivats. Esperem que l'evolució sigui bona, però això és feina del dia a dia.

Col·lectivament, heu tingut temps de pensar en objectius comuns?

Tant el club com l'afició saben quin és l'objectiu que tenim. El Manresa ha de lluitar per salvar-se, però a partir d'aquí hi ha un llarg camí per fer. Una vegada comencem a jugar, ja veurem quins són els objectius, si poden ser més ambiciosos o no.

Encara és massa d'hora per pensar en objectius concrets com a equip?

Tenim clar que el més important és crear una identitat pròpia. Som molts jugadors nous i ens cal treballar molt. Hem de construir una idea col·lectiva de joc i a partir d'aquí ja vindrà tota la resta. Volem que la gent estigui orgullosa de la nostra feina, fer un equip amb majúscules.

Ve de fer una gran temporada a Bilbao, sobretot uns grans play-off. Com afronta a títol individual aquest nou repte?

Tenia moltes ganes de tornar a jugar amb la meva gent. Intentaré aportar tant dins com fora la pista. Soc ambiciós, però tinc clar que soc un jugador com qualsevol altre. Sé que em toca ajudar els joves i dins la pista donaré el meu màxim per poder ser una peça clau.