Mantenir les prestacions esportives de la temporada passada; acomodar el joc de l'equip a les característiques dels joves jugadors que substitueixen Jordi Méndez i atreure més públic a les Comes amb un hoquei agosarat.

Aquests són els reptes essencials que s'ha marcat l'Igualada Rigat HC per al curs esportiu que avui comença. Aquesta tarda, el tècnic Francesc Linares dirigirà el primer entrenament dels arlequinats a les Comes, a partir de les sis.

La plantilla igualadina que encara el curs esportiu 2020-21 és la mateixa que va excel·lir l'última temporada, amb l'excepció de dues absències i un fitxatge. Jordi Méndez, nou jugador de l'Amatori Wasken Lodi italià, i el porter Manel del Valle, que es retira de l'hoquei d'elit per centrar-se en els seus estudis i activitats professionals, són les baixes arlequinades. Jaume-Arnau Marquès, porter forjat al planter igualadí, s'incorpora al primer equip procedent de l'HC Piera (Nacional Catalana) «per dotar de competitivitat els entrenaments i ser un relleu de qualitat d'Elagi Deitg», emfatitza Francesc Linares.

El club anoienc referma la seva aposta pels jugadors del planter per substituir el golejador Jordi Méndez. Francesc Linares detalla que «donarem més protagonisme i l'oportunitat de créixer a tres jugadors de la casa. Així, en primer lloc, Bernat Yeste és un davanter tècnic i amb capacitat de generar perill amb accions iniciades des de darrere la porteria que ha de guanyar pes dins l'equip en el seu segon any com a sènior».

A més, Aleix Marimon i Gerard Riba, tot i ser júniors de segon any, s'integraran del tot a l'equip. Linares defineix Aleix Marimon com «un mig ràpid, elèctric i bon passador, amb potencial per ser un jugador completíssim, polivalent» i qualifica Riba com «un davanter molt tècnic i amb guspira». El porter Elagi Deitg; els defenses Ton Baliu, Roger Bars i Marc Palau; el mig Tety Vives i el davanter osonenc Sergi Pla completen la plantilla de l'Igualada Rigat.

Francesc Linares, després de posar «els fonaments d'un nou cicle esportiu» en la seva primera temporada com a màxim responsable tècnic de l'equip, és conscient que en aquest segon exercici, després de l'eclosió i la marxa de Jordi Méndez «haurem d'evolucionar, de buscar alternatives a l'hora d'atacar per sorprendre els oponents». Això sí, «sense oblidar el que vam treballar el curs passat ni renunciar a l'estil dinàmic i ofensiu que vam implantar. Hem d'introduir modificacions per adaptar-nos i progressar».

«Esperem assolir un rendiment igual o superior al del curs passat. L'objectiu prioritari a l'OK Lliga és la permanència, però sense renunciar a tornar a ser l'equip revelació», conclou el tècnic.

Abans de desplaçar-se a La Corunya per jugar la fase final de la Copa del Rei de l'exercici anterior, la tercera setmana de setembre, els arlequinats afrontaran quatre intenses setmanes de pretemporada amb dobles sessions preparatòries de dilluns a dijous. Els propers 28 i 30 d'agost, l'Igualada Rigat disputarà l'eliminatòria de vuitens de final de la Lliga Catalana contra el Lleida Llista Blava.