Els equips de futbol de casa nostra reprenen progressivament l'activitat tot i la incertesa derivada de la crisi sanitària . És l'hora de la «nova normalitat» esportiva per als conjunts de Segona Catalana, com el Joanenc i la Pirinaica.

El màxim exponent futbolístic de Sant Joan de Vilatorrada va iniciar ahir les sessions preparatòries. La temporada passada, el tècnic moianès Abel Arisa només va poder dirigir cinc partits del FC Joanenc des que va rellevar Marc Viladrich a la banqueta. Enguany, Abel Arisa es marca l'objectiu de «consolidar, de forma definitiva, el FC Joanenc a Segona Catalana en la seva tercera temporada consecutiva a la categoria».

Continuïtat i set fitxatges

La plantilla del FC Joanenc no ha experimentat una reestructuració dràstica. Només tres jugadors han estat baixa. El porter Dani Baquero (CF Martorell), el migcampista Aitor Rodríguez i el davanter Gerard Delgado. Per tant, Abel Arisa disposa de 22 futbolistes: els porters Agustín Mora (AEC Manlleu) i Arnau Vidosa (AE Guardiolenca); els defenses Buba Djitté, Pol Vicente, Valentín Prieto, Martí Payeras, Carles Serra, Cristian Martín i Francesc Casanovas (CF Santpedor); els migcampistes Gerard Martínez, Dani Galván (CF Santpedor), Oriol Dalmau, Carles Fernández Charly, Lluís Clop (UE Tàrrega), Roger Herms, Jordi Castaño (CD Mercantil), Riki Sánchez i Alberto Criado; i els davanters Javi Rebollo, Álex Aguilar i David Skowron. Els santjoanencs han previst jugar nou partits de pretemporada.

Signar la primera permanència

La Pirinaica només ha militat, fins ara, una temporada a Primera Regional, competició equivalent a l'actual Segona Catalana. Va ser el curs esportiu 1995-96. Quasi un quart de segle després, els manresans recuperen una categoria «que s'adequa al talent i capacitats dels nostres jugadors, tot i que molts hi debutaran», afirma el tècnic Eladio Gallego. Els manresans només han patit tres baixes aquest estiu (el porter Xavi Vila, el migcentre Jesús Pelfort i el davanter David Nogareda). Eladio Gallego disposa dels porters Dani del Río i Marc Armengol (UD Calaf); els defenses Camilo Vinasco, Iván García (UD Calaf), Jordi Prat, Òscar Lariño, Matthew Rodríguez, Xavi Martos, Marc Ávila (UD Calaf), David Cabezas i José Zájara; els migcampistes Ignasi Carmona, Axier Sebastián, David Duque, Arnau Giralt, Toni Castaño, Felipe Guerrero Pipe i Choaib El Kouch; i els davanters Carlos Pérez Carlitos, Darío Jiménez, Sergi Vilalta i Cristian Anitua. L'entrenador manresà destaca «la qualitat humana, la implicació i la fam competitiva» d'un equip que disputarà sis partits de preparació abans de l'estrena a Segona Catalana.