20 de agost de 2020
20.08.2020
Regió7

«Des de la pandèmia, la nostra quota de mercat ha canviat completament»

Xavi Oliveras, responsable de l'empresa Fuli de Santa Maria d'Oló

19.08.2020 | 23:10
El responsable de l'empresa Fuli, Xavi Oliveras

L'empresa Fuli, ubicada a Santa Maria d'Oló, és un dels negocis de la comarca que s'ha hagut de reinventar arran de la pandèmia. Des de feia tretze anys, es dedicaven a la venda de complements per a nadons, però durant el confinament, la producció es va aturar i van reorientar el negoci a la confecció de material sanitari. Des d'aleshores, les vendes no han parat de créixer i les mascaretes ja representen un 90% de la producció de l'empresa. Al capdavant del negoci hi ha Xavi Oliveras, qui afirma que cada vegada són més les empreses del sector tèxtil que decideixen cobrir aquesta demanda.

«En dos mesos la nostra quota de mercat va canviar completament», subratlla Oliveras. De seguida van començar a rebre peticions procedents d'empreses, ajuntaments i farmàcies per aconseguir mascaretes reutilitzables. Oliveras recorda que al principi els models de mascaretes eren limitats, però, de mica en mica, el mercat s'ha anat eixamplant i ara ja disposen de divuit dissenys a disposició dels usuaris. «En cada nova col·lecció, procurem millorar el patró, l'ajustatge i les gomes. En definitiva, busquem fer-les més còmodes i originals», assenyala. El seu objectiu és estar atent a allò que demana la gent. «Els colors llisos amb algun motiu per personalitzar la mascareta es porten molt, però cal estar al cas perquè el sector no deixa d'evolucionar», destaca.

Per a la producció d'aquestes peces, compten amb un confeccionista que s'encarrega de donar forma a un teixit de polièster certificat. A partir de materials que compra a diverses empreses de la comarca, obtenen una mascareta reutilitzable, antibacteriana i hidròfuga, amb un màxim de vuitanta-cinc rentades. A l'hora de distribuir el producte sanitari, s'han obert camí en grans empreses de tot l'Estat i estan treballant per començar a vendre'n més enllà de la frontera. «Des de l'inici de la pandèmia, les vendes dibuixen una línia ascendent, però qui sap si en el futur deixarem d'utilizar la mascareta. El temps ho dirà», apunta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.