El català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), vigent campió del món de MotoGP, estarà de baixa almenys dos o tres mesos, fins que estigui recuperat al cent per cent, segons ha confirmat aquest dissabte el seu equip.

"El campió del Món de MotoGP i el seu equip, Honda Racing Corporation (HRC), després d'estudiar i contrastar amb diferents especialistes l'abast de la fractura a l'húmer del braç dret que va patir el passat 19 de juliol durant el Gran Premi d'Espanya, han decidit modificar el pla previst de recuperació", destaca l'equip en una nota de premsa.

"L'objectiu tant de Márquez com de l'equip Repsol Honda és tornar a la competició quan el braç estigui totalment recuperat, i s'estima que necessitarà entre dos i tres mesos abans de poder pujar de nou a la seva RC213V", afegeix.

"HRC no es marca un gran premi concret per al retorn de l'actual campió del món i seguirà informant sobre l'evolució de la seva recuperació", afegeix l'equip Repsol Honda.

Alberto Puig, el director esportiu de l'equip, ha manifestat: "S'ha parlat molt sobre la recuperació de Marc i dels terminis, però nosaltres des del primer moment, després de la segona operació, hem dit que l'únic termini que existeix és el que estigui recuperat al cent per cent de la seva lesió".

"No volem precipitar-nos. Quan el Marc es trobi en condicions de tornar i competir com ell sap, llavors pensarem en el següent objectiu", ha afirmat Puig.