26 de agost de 2020
26.08.2020
Regió7

Jordi Farré presenta una moció de censura contra Bartomeu

L'associació Manifest Blaugrana, presidida per Marc Duch, també ha anunciat la seva intenció d'activar una moció de censura

26.08.2020 | 11:06
Jordi Farré el 2015 |

Jordi Farré, precandidat a les eleccions del FC Barcelona el 2015 i qui ja s'ha postulat per als pròxims comicis, ha presentat aquest dimecres a les oficines del club una moció de censura contra Josep Maria Bartomeu i tota la seva junta directiva.

Farré, qui en els últims comicis va aconseguir 2.033 de les 2.534 signatures per ser candidat, va informar de la seva acció en un tuit en el qual va dir que "Bartomeu i la seva junta directiva no poden estar ni un minut més al capdavant del club. És l'hora dels fets i no de les paraules".L'acció del precandidat arriba després de confirmar-se la decisió de l'estrella de l'equip, Leo Messi, d'abandonar el club aquest mateix estiu.Precisament aquest dilluns a la nit l'associació Manifest Blaugrana, presidida per Marc Duch, va anunciar la seva intenció d'activar una moció de censura si el divendres Bartomeu i la seva junta directiva no havien reconduït "la situació de Messi" i dimitit "de manera immediata per donar pas a una Comissió Gestora que convoqui eleccions al més aviat possible".

A més, hi ha una altra plataforma de l'entorn blaugrana, Més que una moció, que es va presentar públicament el 29 de juliol i va crear una pàgina web per a recollir suports online per presentar també una moció de censura. No obstant això, fins al moment aquesta plataforma no ha anat a buscar les paperetes per començar-la de manera oficial.

Farré necessitarà reunir com a mínim les firmes del 15% del cens electoral del club (el 2013 l'Assemblea de Compromissaris va aprovar que s'incrementés el percentatge del 5 al 15%), unes 16.000, perquè la moció de censura prosperi. Una cosa molt difícil d'aconseguir sense partits al Camp Nou pel mig.

Segons els estatuts del club, el precandidat comptarà amb catorze dies hàbils a partir de l'endemà a la recollida de les paperetes. Des del 2018, quan l'Assemblea de Compromissaris ho va aprovar, els dissabtes compten com a dies hàbils.

En cas que Farré superés aquest 15% requerit, el club hauria de celebrar un referèndum que tan sols comportaria la destitució de l'actual junta directiva si així ho volguessin, almenys, el 66,6% dels votants.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.